VIDEO Dublă victorie pentru Spies la Qatar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a dominat weekend-ul prin cei mai buni timpi în calificări şi câştigarea Superpole, Ben Spies a reuşit o senzaţională dublă victorie în a doua rundă World Superbike, ce s-a desfăşura sâmbătă pe circuitul Losail din Qatar, scrie motoflash.ro.

Texanul de 24 de ani, triplu campion AMA Superbike, a fost de neoprit în ambele curse şi a terminat de fiecare dată în faţa veteranilor Noriyuki Haga şi Max Biaggi, ce au obţinut locul al doilea respectiv al treilea, cele două podiumuri fiind identice.

În prima cursa Spies a plecat din pole position şi nu a avut un start foarte bun, acesta aflându-se în spatele lui Haga şi al lui Biaggi, italianul conducând plutonul timp de 12 tururi. Cu 6 tururi înainte de finiş americanul a declanşat atacul, reuşind să se distanţeze într-un timp foarte scurt şi în cele din urmă să câştige cu un avans de 4 zecimi de secundă. Haga şi Biaggi s-au duelat până în ultima clipă pentru al doilea loc, italianul clasându-se în final pe locul al treilea, acesta fiind şi primul podium pentru Aprilia de la întoarcerea în World Superbike.

Competitivitatea motocicletei italiene a fost confirmată şi de locul 4 obţinut de Nakano. Carlos Checa s-a clasat al cincilea fiind primul pilot Honda din pluton, acesta reuşind să reziste atacurilor lui Shane Byrne (Sterilgarda Ducati) şi ale lui Tom Sykes (Yamaha World Superbike). Troy Corser, deşi a recunoscut că BMW va fi dezavantajat din start, a reuşit un încurajator loc 9, iar Kawasaki a obţinut primele puncte din noul sezon prin clasarea pe locul 114 a lui Broc Parkes. Max Neukirchner (Suzuki Alstare) şi Michel Fabrizio (Ducati Xerox) au abandonat din cauza unor căzături.

Spies a reuşit să câştige şi a doua cursă, confirmând că împreună cu Yamaha R1 alcătuieşte cea mai puternică combinaţie din acest start de sezon. Deşi startul a fost similar cu cel din prima cursă, de data aceasta americanul a reuşit să se desprindă încă din primele tururi, distanţându-se apoi semnificativ pentru a termina victorios. În urma sa s-a desfăşurat un nou duel între Haga şi Biaggi, japonezul având iar câştig de cauză, acesta reuşind astfel să-şi menţină prima poziţie din clasamentul general.



Ryuichi Kiyonari (Ten Kate Honda Racing) a obţinut un excelent loc 4 însă nu a reuşit să se implice în bătălia pentru podium. Tom Sykes a terminat pe locul 5 în timp ce Neukirchner a terminat la limită în faţa lui Nakano, diferenţa dintre aceştia fiind de doar 0.002 secunde. BMW dă în continuare semne pozitive, Corser aflându-se pe locul 5 în primele tururi şi terminând împreună cu Xaus în top 10. Michel Fabrizio a avut o zi dezastruoasă, acesta suferind un al doilea abandon.

"Nori a stabilit un ritm foarte bun în primele tururi. Este destul de dificil să concurezi cu el, dar am menţinut acelaşi ritm şi l-am depăşit. A doua cursă a fost mai bună decât prima pentru mine pentru că am reuşit să mă concentrez la traseu, dar va fi dificilă obţinerea punctelor dacă va continua să termine pe locul doi. A fosr un sfârşit de săptămână perfect", a declarat Ben Spies la sfârşitul celei de-a doua curse.

Clasamentul general (dupa 2 runde din 14):

  •  Noriyuki Haga 85
  •  Ben Spies 75
  •  Max Neukirchner 40
  •  Max Biaggi 38
  •  Leon Haslam 36
  •  Tom Sykes 32
  •  Regis Laconi 30
  •  Jonathan Rea 30
  •  Shinya Nakano 27
  •  Yukio Kagayama 25
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite