Ultima cursă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilotul japonez Shoya Tomizawa, 19 ani, a decedat după un accident îngrozitor în timpul Marelui Premiu al statului San Marino. Cursa a fost câştigată de Toni Elias. Japonezul a căzut pe pistă şi nu a mai putut fi evitat de adversarii săi, Alex De Angelis şi Scott Redding, care au trecut cu motocicletele peste el.

Nimeni nu a avut puterea să se bucure ieri pe circuitul de la San Marino. Şampania nu a mai fost scoasă de la rece şi steagurile au fost coborâte imediat în bernă. Vestea că pilotul japonez Shoya Tomizawa a decedat, după teribilul accident suferit în cadrul cursei de la clasa Moto 2 (fosta 250 cc), a şocat pe toată lumea. Lui Valentino Rossi i-au dat lacrimile instantaneu. Ironia sorţii, Rossi şi-a ales numărul 46 în onoarea unui alt pilot japonez decedat, Norifumi Abe. „Am văzut accidentul la televizor, imediat mi-a trecut prin minte că a murit, dar am fost nevoit să mă concentrez pentru cursa mea. Am fost şocat să aflu că nu mai este. Shoya era un tip atât de haios şi de bun cu toată lumea", a declarat Rossi.

De Angelis şi Redding au scăpat nevătămaţi

Alţi doi motociclişti au mai fost implicaţi în accident însă niciunul dintre ei nu a avut prea mult de suferit. Tomizawa s-a dezechilibrat şi a căzut chiar în faţa lui Alex De Angelis, care s-a lovit primul de pilotul japonez şi a făcut o tumbă în aer, aterizând pe spate pe asfalt. Din spate a venit în viteză britanicul Scott Redding, care n-a apucat să frâneze şi a trecut cu ambele roţi peste abdomenul lui Tomizawa, înainte de a se prăbuşi la sol. Totul s-a petrecut în câteva fracţiuni de secundă la peste 240 de kilometri pe oră. De Angelis a plecat pe picioarele sale de pe circuit, în timp ce Redding a fost luat pe targă însă nu a suferit nici măcar o fractură.

Călare pe motoare de la trei ani

Japonezul Shoya Tomizawa a făcut primii paşi spre motociclism la doar trei ani, când a început să ruleze pe mini-motociclete. La 15 ani a început să concureze în Campionatul Japoniei şi la primul său sezon a încheiat pe locul doi la clasa 125cc şi a fost numit debutantul anului. A debutat în Campionatul Mondial anul trecut, la clasa 250 cc, iar anul acesta a devenit primul câştigător al clasei Moto2 (fosta 250cc). Japonezul s-a impus în primul Mare Premiu al anului, cel de la Losail, Qatar. El se afla pe locul 7 în clasamentul general la Moto 2, cu 82 de puncte.

image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite