Tragedie pe circuitul oval din Los Angeles: 15 monoposturi s-au ciocnit violent, un campion a decedat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu sunt imagini din Terminator! Ceea ce vedeţi în imaginea de mai sus şi în video-ul ataşat sunt surprinse de la ultima etapă a Indycar Series, care a avut loc la Los Angeles.

În timpul celui de-al 13-lea tur, 15 maşini s-au acroşat una pe alta, s-au izbit de parapet, iar unele dintre ele au izbucnit în flăcări. În urma impactului, dublul campion al Indycar, Dan Wheldon (33 de ani) a murit şi mai mulţi au fost răniţi.

image

Wheldon a fost transportat de urgenţă la spital, iar două ore mai târziu, colegii au anunţat decesul! Rănile sale erau mult prea adânci pentru a putea supravieţui", a spus CEO Indycar, Randy Bernard.

Dacă ar fi câştigat această cursă, Dan Wheldon ar fi câştigat 5 milioane de dolari dacă ar fi terminat primul în această cursă.

"Vă spun că nu am mai văzut niciodată aşa ceva. O mulţime de rămăşiţe de metal ale monoposturilor era împrăştiate pe pistă, parcă fusese o scenă din războiul din Terminator. A fost înfricoşător, iar primele gânduri care mi-au venit au fost «sper ca nimeni să nu fi fost rănit»", a declarat Ryan Briscoe.

Cursa a fost întreruptă, dar restul piloţilor ale căror maşini au rămas intacte au mai făcut câteva tururi de onoare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite