Rezultat deosebit în Dakar: Mani Gyenes termină pe 17, cel mai bun loc al României în raliul-raid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mani Gyenes (KTM) a trecut cu bine și de etapa cu numărul 13 din raliul-raid Dakar. Pilotul sătmărean se menține pe locul 17, iar cei 29 km de probă specială pe care îi mai are de parcurs nu-i pot pune teoretic probleme. În frunte, la moto, a revenit Cyril Despres (KTM), avansul său față de Marc Coma (KTM), de 56 de minute, fiind arhisuficient pentru ca francezul să-și treacă în cont victoria în ediția cu numărul 33 a competiț

Inițial, Despres a sosit cu 13 minute înaintea rivalului său, însă mai apoi catalanul a fost penalizat (45 minute) astfel că șansele lui de a se impune și anul acesta în Dakar au fost anulate. Etapa de ieri, desfășurată între Nasca și Pisco, l-a avut câștigător pe portughezul Helder Rodrigues (Yamaha) în 3h 21.16. Despres a terminat pe 2, la 47 de secunde, iar pe 3 a sosit spaniolul Viladoms (KTM), la 3 minute.

Mani Gyenes și-a conservat locul 17 la ”general”, cel mai bun ocupat până acum de un român în raliul-raid Dakar – el a terminat pe 18 în 2011. Sătmăreanul a încheiat etapa de ieri pe 23, la 18.56 minute de câștigător. Colegul său de la Vectra Racing Team, Marcel Butuza (KTM), a fost al 59-lea la sosire (la 1h 13.18), suficient pentru a rămâne în Top 50 (e pe 45), așa cum și-a propus, de altfel, înainte de startul din Mar del Plata.

La auto, Stephane Peterhansel (Mini) a câștigat penultima etapă, iar acest rezultat i-a asigurat victoria în Dakar. Cea de-a 10-a din cariera excepționalului pilot francez (el a triumfat și la moto, la începutul carierei sale). El are un avans de 42 de minute și 57 secunde în fața lui Nani Roma (Mini), la ”general”.

Ultima etapă, a 14-a, se dispută astăzi (duminică, 15 ianuarie), între Pisco și Lima, în Peru. Cum proba specială este de numai 29 kilometri nu mai pot apărea modificări în clasamente, fiind vorba practic despre o promenadă a piloților care au reușit să ajungă la sosire – 98 din 188 la moto și 58 din 172 la auto.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite