MOTORSPORT: Spectacol pe macadam la Raliul Sibiului (video)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MOTORSPORT: Spectacol pe macadam la Raliul Sibiului (video)
MOTORSPORT: Spectacol pe macadam la Raliul Sibiului (video)

Opt probe speciale. 90,4 kilometri pe macadam. Aşa arată pe hârtie Raliul Sibiului, etapa care deschide a doua jumătate a sezonului din Campionatul Naţional de Raliuri. Fanii motorsportului pot vedea de aproape maşinile încă de joi 16 iulie, când va avea loc startul festiv programat în Piaţa Mare a oraşului. Lupta pentru victorie se va da însă în zilele de vineri şi sâmbătă pe cei 90,4 km de probă speciala pe macadam.

Maşinile de curse vor petrece aproape două ore joi seară, începând cu ora 20.00 în Piaţa Mare din Sibiu. „Aş vrea să mulţumesc Primăriei Municipiului Sibiu şi Consiliului Judeţean Sibiu pentru tot suportul acordat. Fără sprijinul autorităţilor locale ar fi fost imposibil să organizam acest eveniment”, a spus Sorin Itu, organizatorul Raliului Sibiului.
 
Ziua de vineri, 17 iulie, este rezervată spectacolului. În premieră, la Raliul Sibiului, sunt programate doua super speciale, în aceeaşi zi, pe pista de rally cross din cartierul Ştrand, singura din România pe care pot concura două maşini în paralel cu start din acelaşi loc.

„Anul acesta vrem să experimentăm un format nou şi sper să atragem cât mai mulţi spectatori la pista de rally cross. Chiar dacă am renunţat la tradiţionala probă de pe Şanta, în 2009, aceasta va fi inclusă din nou în ediţiile viitoare ale raliului”, a mai spus Sorin Itu.

Startul în prima super specială se va da la ora 17:43, iar cea de-a doua super specială este programată de la ora 19:20.  
În ziua de sambătă, 18 iulie, sunt programate celelalte 6 probe speciale ale raliului. Startul se va da la ora 10:00 din faţa Sălii Sporturilor Transilvania, acolo unde este amplasat şi parcul de service al raliului, piloţii urmând să realizeze câte două treceri pe specialele Dobarca, Crinţi şi Călugaru. Specialele Crinţi şi Călugăru au fost incluse şi în ediţia de anul trecut a Raliului Sibiului, în timp ce proba de la Dobarca este complet nouă.

 „Această specială nu a mai fost inclusa niciodata în programul raliului. Este o probă de 7,5 kilometri, în urcare, cu un macadam foarte bun. Crinţi este cea mai lunga şi cea mai dură probă din program. Din cauza ploilor căzute în ultima perioadă am terminat târziu cu amenajarea ei, dar acum traseul este într-o stare bună. Speciala Călugaru este cea mai scurtă şi încheie bucla de trei probe care vor fi parcurse în ziua de sâmbată”, a încheiat organizatorul raliului.

Filmare onboard de la recunoaşterea pe proba specială Crinţi:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite