Panzerul Vettel, de neoprit la Silverstone

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilotul german Sebastian Vettel de la Red Bull Racing şi-a spulberat adversarii în Marele Premiul de Formula 1 al Marii Britanii de la Silverstone, câştigând a doua sa cursă din acest sezon şi a treia din carieră. Vettel a avut un start fulminant şi s-a distanţat imediat de pluton.

A urmat apoi o cursă solitară, germanul reuşind să-şi creeze un avantaj suficient până la prima oprire la boxe, pentru a nu fi nevoit să cedeze nici măcar o clipă prima poziţie. Dominaţia categorică a continuat în stilul lui Michael Schumacher, cel cu care este inevitabil comparat. În spate, Mark Webber a reuşit să-l depăşească pe Rubens Barrichello după prima oprire la boxe.

Astfel, Red Bull anunţa, încă din prima treime a cursei dubla ce avea să urmeze. Liderul clasamentului general, Jenson Button, a avut un start slab, câzând până pe nouă, iar apoi nu a reuşit să-şi croiască drum prin pluton pentru o poziţie fruntaşă.

Rubens Barrichello a salvat onoarea celor de la Brawn GP, ocupând ultimul loc pe podium, în timp ce Button a încheiat al şaselea. Campionul mondial Lewis Hamilton a avut un nou parcurs dezastruos, încheind pe locul 16, la un tur în urma câştigătorului. Felipe Massa a reuşit o cursă bună datorită unei strategii excelente şi a fost implicat în lupta pentru podium, încheind cursa pe locul al patrulea.

Marele Premiu al Turciei

Piloţi în puncte

1. Sebastian Vettel    Red Bull
2. Mark Webber    Red Bull
3. R. Barrichello    Brawn GP
4. Felipe Massa    Ferrari
5. Nico Rosberg    Williams
6. Jenson Button    Brawn GP
7. Jarno Trulli    Toyota
8. Kimi Raikkonen    Ferrari

Abandonuri
S. Bourdais    Toro Rosso  Heikki Kovalainen    McLaren

Clasament general

1. Jenson Button    64p
2. Rubens Barrichello    41p
3. Sebastian Vettel    39p
4. Mark Webber    35.5p
5. Jarno Trulli    21.5p

Clasament constructori

1. Brawn GP-Mercedes    105
2. Red Bull-Renault    74.5
3. Toyota    34.5
4. Ferrari    26
5. Williams-Toyota    15.5

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite