Silverstone îşi ia la revedere de la Formula 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebrul circuit britanic va găzdui în acest weekend probabil ultima cursă din Marele Circ.Din sezonul viitor, Donnigton Park va găzdui, pentru următorii 17 ani, Marele Premiu al Marii Britanii de Formula 1.

„Pentru Formula 1, Silverstone reprezintă ceea Wimbledon-ul este pentru tenis iar Wembley este pentru fotbal”, scria David Coulthard, fostul pilot al celor de la Red Bull, în rubrica sa săptămânală din cotidianul britanic „The Guardian“.

Istoricul circuit din lângă Northamptonshire a găzduit primul Mare Premiu al Marii Britanii în 1948 iar din 1987, fără întrerupere, cursele de Formula 1 de pe teritoriul britanic s-au desfăşurat aici. În acest weekend însă, Silverstone îşi va lua la revedere, dacă nu adio, de la cea mai populară competiţie de motorsport din lume.

Începând cu sezonul 2010, pentru următorii 17 ani, Donnigton Park va deveni gazda Marelui Premiu de Formula 1 al Marii Britanii după ce boss-ul acestui circuit, Simon Gilett, a încheiat cu succes negocierile cu F1 Supremo, Bernie Ecclestone, omul care deţine drepturile comerciale din Formula 1.

Chiar dacă va pierde F1, este posibil ca din sezonul viitor Silverstone să găzduiască o etapă din Moto GP, pe lângă celelalte competiţii interne şi internaţionale care vor continua să fie prezente aici.

Englezii aşteaptă un final de vis

Faptul că acesta ar putea fi ultimul Mare Premiu de Formula 1 care va avea loc la Silverstone îi face pe fanii englezi ai Formulei 1 să-şi dorească un final de vis. Desigur cel mai aşteptat lucru este victoria unui britanic, iar Jenson Button este cu siguranţă omul potrivit să le îndeplinească suporterilor locali acest vis.

image

Liderul clasamentului general a declarat de altfel că acesta este şi unul dintre ţelurile sale în acest sezon. „Sezonul meu ideal ar cuprinde victorii la Monaco, Silverstone şi câştigarea titlului mondial”, a spus Button la sosirea în Anglia pentru Marele Premiu care va avea loc în acest weekend. Pilotul celor de la Brawn GP a bifat deja prima opţiune din lista sa, câştigând în Principat. Acum presiunea este însă mai mare înainte de cursa istorică care se anunţă la Silverstone.

„I-am urmărit pe Nigel Mansell, pe Damon Hill sau pe David Coulthard câştigând aici, iar pasiunea şi emoţia cu care fanii britanici trăiesc cursa este uimitoare. Să câştigi acasă este ceva special”, a declarat Button pentru presa britanică. „La urma urmei este pur şi simplu vorba de Silverstone. Este ceva la care visez de când eram mic”, a încheiat pilotul Brawn GP.

image

Visez de când eram mic să câştig la Silverstone. O victorie aici este ceva special.

image


Jenson Button
pilot Brawn GP

22 de ani consecutiv a găzduit circuitul de la Silverstone Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite