Schumacher este sentimental: "La Ferrari a fost minunat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Michael Schumacher devine foarte sentimental când e vorba de fosta sa echipă, Ferrari. Aflat la cel de-al doilea sezon la Mercedes GP, germanul a mărturisit că că o parte din inima sa va rămâne întotdeauna alături de Ferrari, datorită culturii pe care a găsit-o în echipa Căluţului Cabrat.

Germanul şi-a câştigat însă reputaţia în urma unei perioade extraodinare de la Ferrari, pe parcursul căreia a câştigat cinci titluri mondiale la volanul monoposturilor roşii, iar din acest motiv echipa Căluţului Cabra rămâne în continuare în amintirea sa. Totuşi, el a fost cel mai mult impresionat de cultură şi legenda care există în tot ceea ce face Ferrari.

"Întotdeauna voi avea o parte din Ferrari alături de mine. O parte din inima mea va fi întotdeauna rosie. Scuderia are o legătură cu adevărat specială, care vorbeşte de la sine ca o familie - o familie din care am făcut parte şi din care încă mai fac parte. Timpul petrecut cu Ferrari a fost minunat. Am găsit prieteni şi am avut parte de experienţe pe care nu aş dori să nu le am. Concepte pe care nu le-am contemplat niciodată înainte să vin la Ferrari au devenit realitate acolo: mit, cultură, istorie."

"Toate astea nu mi-au spus nimic, dar numai după ce am experimentat pentru prima oară semnificaţia pe care Ferrari o are pentru Italia şi tifosi am înţeles că aceste concepte sunt justificate. Că îşi au originea în pasiunea pentru motoare şi monoposturi printre cei care construiesc aceste maşini, dar şi pentru cei care le admira. Cu siguranţă nu sunt un om poetic, dar înţeleg suficient de bine această pasiune. Pasiunea mea este sportul cu motor, iar în această privinţă ne asemănăm foarte mult", a mărturisit el.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite