S-a dat verdictul! Adrian Sutil, condamnat la 18 luni de închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilotul german de Formula 1 Adrian Sutil a fost condamnat, marţi, de un tribunal din Munchen, la 18 luni de închisoare cu suspendare şi la plata unei amenzi de 200.000 de euro pentru vătămarea corporală a unui oficial al echipei Lotus-Renault.

Sutil, în vârstă de 29 de ani, care a concurat sezonul trecut pentru Force India, a fost găsit vinovat pentru rănirea omului de afacei Eric Lux cu o cupă spartă de şampanie, la 17 aprilie 2011, într-un club din Shanghai. Pilotul va trebui să verse suma de bani primită drept amendă în contul a opt organizaţii declarate a fi de utilitate publică.

Luxemburghezul Eric Lux, CEO al Genii Capital, companie ce deţine echipa de Formula 1 Lotus Renault, a făcut plângere împotriva pilotului Adrian Sutil de la Force India, pentru agresiune fizică şi vătămare corporală gravă, în urma unui incident petrecut într-un club de noapte din Shanghai, după ediţia de anul trecut a Marelui Premiu al Chinei.

Potrivit presei internaţionale, Sutil ar fi participat, în 17 aprilie 2011, la o petrecere dată de britanicul Lewis Hamilton, proaspăt câştigător al cursei chineze, şi ar fi aruncat un pahar spart de şampanie, care l-ar fi rănit pe Lux în zona gâtului. Acesta ar fi avut nevoie de circa 24 de puncte de sutură. De altfel, Lux a apărut cu gâtul bandajat la Marele Premiu al Turciei.

Luni, în faţa instanţei, pilotul german i-a cerut scuze victimei sale şi a susţinut că gestul său a fost involuntar. El a afirmat că a încercat de mai multe ori să-şi ceară scuze pentru incidentul creat. La rândul său, Lux a spus că şi-ar fi dorit ca Sutil să vină în Luxemburg şi să-şi ceară scuze personal. "Un telefon nu este suficient", a precizat omul de afaceri.

Parchetul i-a propus lui Sutil să pledeze vinovat în schimbul unui pedepse cu suspendare, de un an de închisoare. Pilotul a refuzat, preferând să încerce să-şi pună în valoare argumentele în cadrul procesului.

Adrian Sutil, unul dintre piloţii valoroşi din Marele Circ, şi-a pierdut, la finalul sezonului trecut, locul în echipa Force India, iar mass-media internaţională a speculat faptul că motivul concedierii sale a fost reprezentat de scandalul în care este implicat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite