Rossi este răsplătit de Frattini cu premiul "Winning Italy Award"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campion Mondial de nouă ori, pilotul Valentino Rossi a fost distins de către Ministerul Afacerilor Externe din Italia cu un premiu pentru promovarea imaginii ţării sale la nivel internaţional, notează MotoGP.com.

Ministrul Franco Frattini i-a înmânat sportivului premiul "Winning Italy Award", primul premiu de acest fel, în Vila Madama de la Roma. Rossi a fost lăudat pentru numărul mare de victorii (103 până în acest moment).

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Motociclism (FIM) Vito Ippolito, CEO-ul Dorna Carmelo Ezpeleta şi legendaul pilot italian Giacomo Agostini au fost de faţă la decernarea premiului pentru popularizarea imnului Italiei pe cinci continente.

Mai mulţi ambasadori ai ţărilor în care Campionatul Mondial de Motociclism Viteză se desfăşoară, ca şi inviţaţi ai lui Valentino Rossi au fost prezenţi aseară la Roma.

"De când m-am întors în Italia m-am distanţat de unele persoane şi acum am ajuns să fiu înconjurat de prieteni adevăraţi", a spus Il Dottore. Rossi a mai spus că intenţionează să continue în acelaşi ritm pentru câţiva ani şi că secretul menţinetii în topuri constă în faptul că se distrează.

"Un italian pe o motocicletă italiană ar fi draguţ", a spus Rossi despre o posibilă colaborare cu Ducati, însă "cred că vreau să rămân la Yamaha, care este de asemenea puţin italiană."

"Tinerii piloţi Stoner şi Lorenzo îmi par mai pregătiţi decât adversarii cu experienţă Biaggi şi Gibernau. De cine mă tem cel mai mult? Probabil de Stoner, dar doar pentru că Jorge este rănit şi pentru că are nevoie de câteva etape pentru a-şi reveni în totalitate", a spus Rossi despre Campionatul Mondial 2010.

Valentino Rossi l-a lăudat pe Giacomo Agostini şi a spus că nu este sigur că va putea să îi doboare recordurile.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite