Rossi a lăsat Yamaha pentru Ducati!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constructorul japonez Yamaha a anunţat, duminică, la Brno, că îşi va încheia, la finalul acestui sezon, colaborarea cu pilotul Valentino Rossi, care a semnat un contract pe doi ani cu italienii de la Ducati.

"Yamaha Motor Co. Ltd. anunţă că parteneriatul dintre Valentino Rossi şi Yamaha se va încheia la finalul sezonului, când Valentino se va orienta către alte provocări. Yamaha şi Valentino au avut şapte ani magnifici de competiţie şi au câştigat împreună de patru ori Campionatul Mondial la MotoGP", se arată într-un comunicat al constructorului japonez.

Rossi va rămâne pilotul Yamaha în ultimele opt curse ale sezonului 2010, se menţionează în comunicat.

"Ducati şi Valentino Rossi au semnat un contract pe doi ani pentru ca septuplul campion mondial la categoria regină să piloteze pentur echipa Ducati în 2011", a anunţat, la rândul său, constructorul italian.

Rossi îl va înlocui la Ducati pe australianul Casey Stoner.

Valentino Rossi, în vârstă de 31 de ani, de nouă ori campion mondial, dintre care de şapte ori la categoria regină (500cc sau MotoGP), a ratat trei curse în acest sezon, din cauza unei duble fracturi de tibie şi peroneu, suferită în data de 5 iunie, la Mugello.

"A sosit pentru mine momentul să găsesc noi provocări: munca mea la Yamaha s-a terminat. Din nefericire, chiar şi cele mai frumoase poveşti de dragoste au un final, dar ele lasă amintiri minunate", a declarat pilotul italian în comunicatul Yamaha.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite