Nico Rosberg: "Am fost mai bun ca Schumacher, dar pot şi mai mult"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nico Rosberg
Nico Rosberg

Plecat cu şansa a doua în cadrul echipei Mercedes GP, Nico Rosberg a uimit pe toată lumea reuşind să obţină rezultate mult mai bune decât coechipierul său Michael Schumacher. Cu toate acestea, el admite că se aştepta la performante mai bune în acest sezon.

Germanul a câştigat 122 de puncte, comparativ cu cele numai 54 ale coechipierului său. Chiar dacă a obţinut 3 podiumuri şi 5 locuri 4, Rosberg se aştepta ca Mercedes GP să lupte constant pentru victorii, mai ales ca echipa câştigase titlurile mondiale în 2009 sub denumirea de Brawn GP.

"Este un sezon cu două feţe. Pe de o parte, există comparaţia cu coechipierul meu, iar din acest punct de vedere sunt foarte fericit. Totuşi, dacă ne uitam la rezultatele absolute, trebuie să spun că mă aşteptam la ceva mai mult", a declarat germanul pentru publicaţia Autpsprint.

Rosberg a recunoscut că la început a crezut că va fi privit ca pilotul numărul 2la Mercedes GP după venirea lui Schumacher, însă susţine că nu s-a temut să lupte de la egal la egal cu mult mai titratul sau coechipier.

"Când am semnat am crezut că Jenson Button va fi coechipierul meu, iar asta era ok. Când am auzit că Button pleacă de la echipă, am sperat ca un pilot puternic şi experimentat să se alăture. Aşa că după ce am aflat de venirea lui Schumacher am fost fericit, dar nu ştiam la ce să mă aştept. În primul rând nu îl cunoşteam pe Schumacher ca persoană, dar ştiam despre prietenia sa cu Ross Brawn şi nu ştiam dacă asta va avea un impact asupra situaţiei mele. În loc de asta, totul a mers perfect", a mai spus el.

Nico îşi doreşte cel mai mult să devină campion. "Este greu de spus. Sper să câştigăm anul viitor, dar diferenţa faţă de echipele de top nu este atât de mică. Putem să facem asta, dar este mult de muncă. Dacă am un monopost capabil să câştige multe curse, atunci aş fi bucuros să câştig doar una. Aş vrea să lupt pentru titlu până la capăt. Până la urmă, cred că obiectivul fiecărui pilot care a avut o carieră ca a mea este să câştige titlul în Formula 1, iar eu nu fac excepţie".

Rosberg este considerat unul dintre cei mai talentaţi piloţi din Formula 1, însă nu a reuşit să obţină nicio victorie până în prezent.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite