Revelion în fugă pentru Mani Gyenes și Marcel Butuza. Mâine iau startul în Dakar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mani Gyenes participă la Dakar 2012
Mani Gyenes participă la Dakar 2012

Participanţii la ediţia cu numărul 34 a raliului-raid Dakar nu vor petrece Revelionul în adevăratul sens al cuvântului. Chiar în prima zi a lui 2012, ei vor lua startul în dificila întrecere, care se anunţă a fi acum şi mai solicitantă.

Programat pentru al 4-lea an la rând în America de Sud, raliul-raid se va desfăşura pe un traseu în care numai probele speciale au o lungime de 4.406 km (în total sunt 8.368 km).

Întrecerea va debuta în 1 ianuarie, la Mar del Plata, urmând a se încheia după două săptămâni, la Lima - vor fi străbătute Argentina, Chile şi, în premieră, Peru.

Printre temerarii care vor străbate Pampasul, deşertul Atacama şi Anzii se vor număra şi patru români: piloţii Emanuel Gyenes şi Marcel Butuza, precum şi cei doi membri ai echipei de asistenţă tehnică, Liviu Butuza şi Romeo Duicu.

Ei au plecat la 27 decembrie, din Bucureşti, iar la sosirea în Mar del Plata au avut de trecut de revizia tehnică.

Mani Gyenes şi Marcel Butuza abordează competiţia având experienţa ediţiilor trecute, precum şi a participărilor la alte etape din Campionatul Mondial de Rally-raid.

Marea lor problemă va fi că acum vor concura pe motorul KTM 450 Rally, unul pe care nu-l cunosc - îl vor folosi pentru întâia oară într-o competiţie. În aceste condiţii, obiectivul românilor este de a ajunge cu bine la sosire.

Traseu Dakar 2012

Marcel Butuza

- în vârstă de 46 de ani, omul de afaceri braşovean este principalul finanţator al echipei Vectra, cea pentru care concurează atât el, cât şi Mani Gyenes.

- în ianuarie trecut, a reuşit să ajungă la sosire, pentru prima oară de când participă la Dakar (a ocupat locul 6 la clasa Maraton).



Mani Gyenes

- românul cu cea mai bună clasare în Dakar: în 2011 a câştigat la clasa Maraton şi a fost pe 18 în clasamentul general.

- în vârstă de 27 de ani, originar din Satu Mare, el a participat la etape din CM de rally-raid, obţinând şi victorii în probe speciale.

- în 2008, a fost pe 11 la "general" în Central Europe Rally.

Marcel Butuza ia startul în Dakar 2012
Mani Gyenes participă la Dakar 2012
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite