Piquet jr: "La solicitarea Renault, m-am lovit cu monopostul de zid"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piquet jr: "La solicitarea Renault, m-am lovit cu monopostul de zid"
Piquet jr: "La solicitarea Renault, m-am lovit cu monopostul de zid"

Pilotul Nelson Piquet Jr ar fi confirmat într-un document că oficialii echipei Renault i-au cerut să intre cu monopostul în parapet în timpul cursei disputate în Singapore sezonul trecut, pentru a-i facilita victoria colegului său Fernando Alonso.

O copie a declaraţiei lui Piquet către FIA a fost publicată joi seară, dar Federaţia Internaţională de Automobilism nu a confirmat existenţa documentului. Pilotul brazilian susţine că şeful echipei Renault, Flavio Britatore, şi unul dintre directori, Pat Symonds, i-au cerut la scurt timp după începerea cursei să provoace un accident. Colegul său de echipă, Fernando Alonso, tocmai trecuse pe la boxele echipei, iar în cele din urmă a câştigat cursa, profitând de apariţia pe circuit a safety car-ului.

"Domnul Symonds, în prezenţa domnului Britatore, m-a întrebat dacă sunt dispus să-mi sacrific cursa pentru binele echipei. Am acceptat această propunere şi m-am lovit cu monopostul de zid în timpul turului 13 sau 14", se arată în declaraţia pilotului.

El a adăugat că a acceptat să facă acest gest pentru că era într-o stare emoţională dificilă deoarece echipa nu l-a anunţat dacă vrea să-i prelungească înţelegerea cu încă un sezon. Renault l-a dat afară pe Piquet luna trecută, din cauza rezultatelor slabe.

Renault şi FIA nu au comentat în timp ce purtătorul de cuvânt al lui Piquet a spus că nu poate să confirme, dar nici să infirme autenticitatea documentului respectiv. "Noi nu am făcut public acest act şi nu ştim ce este cu el", a spus acesta.

FIA va judeca acest caz la 21 septembrie, iar Renault riscă să fie exclusă din sport în cazul în care este găsită vinovată.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite