Recuperarea lui Kubica rămâne incertă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul echipei Lotus Renault, Riccardo Ceccarelli, a declarat, joi, că data la care polonezul Robert Kubica ar putea reveni într-un monopost de Formula 1 este imposibil de prevăzut.

"Când va reveni? Iată o întrebare la care nimeni nu poate răspunde pentru moment. Tot ceea ce ştim este că perioada de recuperare va fi foarte lungă. Există două aspecte pozitive: munca medicilor şi reacţia fizică şi psihologică a lui Robert, care este într-adevăr foarte puternic. Nu putem să vă oferim date. Nu putem anticipa ce se va întâmpla. Nu voi vorbi nici de anul viitor, nici de următorul. Vom face zi de zi ceea ce avem de făcut, cât mai bine posibil şi apoi vom vedea. Avem nevoie de timp", a spus Ceccarelli în cadrul unei conferinţe de presă.

Robert Kubica a fost operat cu succes de trei ori după accidentul survenit la un raliu în Italia, pe 5 februarie, când a suferit mai multe fracturi la mâna şi piciorul drepte. Accidentul lui Kubica a avut loc la 4,6 kilometri de la plecarea în cursă, în localitatea San Lorenzo, când maşina a ieşit de pe carosabil în plină viteză şi s-a izbit de zidul unei mici biserici.

El a fost operat în ziua accidentului la mână, intervenţie în urma căreia membrul, aproape amputat în accident, a fost revascularizat şi fracturile au fost reduse. Pe 10 februarie a fost operat timp de nouă ore la picior, umăr şi partea posterioară a humerusului. Pe 21 februarie a fost supus unei a treia intervenţii chirurgicale, care a durat opt ore şi a vizat tot partea posterioară a humerusului drept.

"Atât timp cât nu vor apărea complicaţii, şi nu există pentru moment, nu sunt motive să luăm în calcul o altă operaţie", a precizat Ceccarelli, care a adăugat că polonezul face fizioterapie în fiecare zi şi poate deja să-şi mişte degetele şi încheietura mâinii drepte.

"Pentru noi, cei care îl cunoaştem bine, nu există suprize. Robert nu ne surprinde cu capacitatea sa de a reacţiona bine şi repede. În schimb, medicii de la spital sunt umiţi", a mai spus medicul echipei Lotus Renault, menţionând că Robert Kubica a rămas la spitalul Santa Corona din Pietra Ligure, din apropiere de Geneva, deoarece este vorba de un stabiliment "extrem de bine organizat".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite