Recuperarea lui Kubica decurge bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilotul polonez de Formula 1, Robert Kubica (Lotus Renault), se recuperează bine după cele trei operaţii consecutive efectuate ca urmare a gravului accident la un raliu în Italia, "toţi parametrii vitali fiind normal", a anunţat spitalul Santa Corona din Pietra Ligure.

"Starea de sănătate a lui Robert Kubica este bună, nu a apărut nicio infecţie post-operatorie şi toţi parametrii vitali sunt normali. Kubica va rămâne la secţia de recuperare", se arată într-un comunicat al spitalului italian, unde pilotul este îngrijit.

Robert Kubica a fost operat cu succes, miercuri, pentru a treia oară după accidentul suferit la un raliu în Italia, iar intervenţia chirurgicală care a durat opt ore a vizat partea posterioară a humerusului drept al pilotului.

Kubica a mai fost operat de două ori după accident. La 5 februarie, el a fost supus unei intervenţii chirurgicale de şapte ore la mână, în care membrul, aproape amputat în accident, a fost revascularizat şi fracturile au fost reduse. De asemenea, chirurgii au stopat o hemoragie internă şi au stabilizat o fractură de femur drept.

Vineri, pilotul a fost operat timp de nouă ore la picior, umăr şi la partea anterioară a humerusului drept.

Robert Kubica a suferit mai multe fracturi la mâna şi piciorul drepte, la raliul Ronde di Andora, în apropiere de Genova. Accidentul lui Kubica a avut loc la 4,6 kilometri de la plecarea în cursă, în localitatea San Lorenzo, când maşina a ieşit de pe carosabil în plină viteză şi s-a izbit de zidul unei mici biserici.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite