MOTORSPORT: Vettel pe urmele lui Raikkonen, către raliuri?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MOTORSPORT: Vettel pe urmele lui Raikkonen, către raliuri?
MOTORSPORT: Vettel pe urmele lui Raikkonen, către raliuri?

Pilotul de Formula 1 Sebastien Vettel, de la Red Bull Racing, s-a arătat extrem de încântat de posibilitatea de a pilota în raliuri, după ce a fost prezent în weekend-ul trecut la Raliul Finlandei. Acolo şi-a făcut debutul un alt pilot de Formula 1, Kimi Raikkonen de la Ferrari, care a abandonat după un spectaculoasă răsturnare în şanţ (vezi video mai jos)

Vettel a fost invitat de către liderul campionatului mondial la constructori, Citroen, echipa al cărui principal pilot, Sebastien Loeb, ar putea face calea inversă, cochetând cu ideea de a pilota pentru Toro Rosso în Formula 1.

„Este pentru prima oară când sunt prezent la o etapă de WRC (World Rally Championship) şi este fascinant. Viteza este ridicată şi mi-a plăcut enorm să merg pe traseul etapelor şi să privesc. Din păcate, nu conduceam eu!”, a declarat Vettel.

„Totul se întâmplă aproape la fel de rapid ca în Formula 1, doar că suprafeţele diferă. Am primit câteva sfaturi de la Sebastien (Loeb – n.r.) şi nu cred că era o persoană mai potrivită cu care să discut. Mai am multe de făcut în Formula 1, dar cine ştie, poate într-o zi voi concura în WRC. Nu cred că m-ar deranja să fac câteva teste în viitor”, a mai spus pilotul german de Formula 1.

Debutul lui Kimi Raikkonen în raliuri (foto jos) s-a încheiat cu un abandon, pilotul celor de la Ferrari răsturnându-se cu maşina, un Abarth Grande Punto S2000, într-un şanţ. Raikkonen se afla în acel moment pe locul trei la clasa N, o performanţă catalogată de cvituplul campion mondial Sebastien Loeb drept excelentă.

 

„Cred că a mers foarte bine. Era cu o secundă mai încet decât piloţii de top şi aici în Finlanda, pentru un debutant, cred că e un timp excelent”, a spus Loeb. Nici Raikkonen nici coechipierul său nu au avut de suferit de pe urma accidentului.

image

Raliul Finlandei a fost câştigat de către localnicul Mikko Hirvonen (Ford Focus WRC), care este la prima victorie în carieră în etapa de Campionat Mondial pe care ţara sa natală o găzduieşte. Victoria din Raliul Finlandei a fost a treia consecutivă pentru Hirvonen, care s-a distanţat  în fruntea clasamentului general la 3 puncte faţă de principalul său rival Sebastien Loeb de la Citroen.

Vezi accidentul lui Raikkonen:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite