Kimi Raikkonen, ce forţă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kimi Raikkonen, ce forţă!
Kimi Raikkonen, ce forţă!

Pilotul finlandez obţine prima victorie din 2009 în Marele Premiu al Belgiei de la Spa Francorchamps. Marea surpriză a fost însă Force India care a obţinut primele puncte din istoria echipei prin Giancarlo Fisichella, care a încheiat pe locul doi, după o cursă haotică cu şase abandonuri.

Spa Francorchamps şi-a confirmat statutul de cel mai spectaculos circuit din Marele Circ şi a găzduit cea mai tare cursă a sezonului 2009. O cursă marcată de două premiere şi nu mai puţin de şase abandonuri.

Kimi Raikkonen a bifat primul succes din acest an spre bucuria tifoşilor care au desfăşurat un imens steag cu Ferrari la festivitatea de premiere.

Finlandezul a avut un start furibund, a ajuns imediat de pe poziţia a şasea pe poziţia a doua, şi apoi, folosindu-se de sistemul KERS l-a depăşit la aspiraţie pe liderul Fisichella, în turul cinci, după ieşirea safety-car-ului.

Debutul cursei a fost însă marcat de un accident în urma căruia au abandonat nu mai puţin de patru piloţi, printre care şi campionul mondial Lewis Hamilton, şi liderul clasamentului general Jenson Button.

Romain Grosjean de la Renault l-a agăţat pe Button într-un viraj din primul tur, acesta s-a răsucit şi a fost lovit apoi de Hamilton şi de Jaime Alguersuari, toţi patru părăsind cursa.

Weekend de vis pentru Force India

Raikkonen şi Fisichella au stabilit apoi un ritm greu de urmat de piloţii rămaşi pe traseu. Duelul celor doi a fost strâns, cei de la Force India surprinzând din nou după sesiunea de calificări cu o maşină excelent pusă la punct, la care noile modificări aerodinamice anunţate la Valencia şi-au făcut din plin efectul.

Fisichella s-a menţinut mereu în plasa lui Raikkonen, dar finlandezul de la Ferrari a beneficiat din plin de sistemul KERS de fiecare dată când a fost nevoie. Însă locul doi obţinut de experimentatul italian de la Force, după ce se clasase în pole, a completat un weekend de vis pentru echipa patronată de multimiliardarul indian Vijay Mallya.

Primul pole, primele puncte şi primul podium din istoria echipei sunt performanţele reuşite dintr-un foc de echipa care a cedat „lanterna roşie” din F1 celor de la Toro Rosso.

Sebastian Vettel a făcut o cursă inteligentă, a evitat aglomeraţia provocată de accidentul de la start şi după o strategie excelentă a opririlor la boxe a încheiat pe locul al treilea după ce plecase de pe opt pe grilă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite