Formula 1: Kimi Raikkonen a pus capăt unei serii negre de 11 curse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Formula 1: Kimi Raikkonen a pus capăt unei serii negre de 11 curse
Formula 1: Kimi Raikkonen a pus capăt unei serii negre de 11 curse

Câştigând duminică Marele Premiu al Belgiei de la Spa-Francorchamps, finlandezul Kimi Raikkonen a pus capăt unei serii negre de 11 curse fără victorie pentru Ferrari, după succesul, fără mari consecinţe, de la sfârşitul sezonului trecut a lui Felipe Massa la ultimul Mare Premiu al Braziliei.

Rezultatul finlandezului poate readuce speranţele Scuderiei, cu un debut de sezon catastrofal şi marcat de grava accidentare a lui Massa pe 25 iulie. Focalizată pe sezonul 2008, în care brazilianul Massa a ratat titlul la ultima cursă, echipa Ferrari nu s-a asigurat suficient în ce priveşte imensul volum de muncă pentru 2009, datorat în special importantelor modificări de regulament.

Scuderia, mai grav, a interpretat prost o parte a regulamentului relativă la dublul difuzor, acest element aerodinamic vizibil la spatele monoplasurilor, care le aduce mai multă stabilitate, transmite Agerpres.

Ca rezultat, Scuderia a trebuit să aştepte a 4-a cursă, la Bahrein, pentru a marca primele puncte (locul 6 al lui Raikkonen) şi al 6-lea Mare Premiu pentru a urca pe podium, tot prin finlandez, al treilea la Monaco.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite