Pus la zid, la 300 de kilometri pe oră!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza lui Schumacher, Barrichello a fost la un pas de tragedie la Hungaroring. „Nu vreau să ajung încă în Rai“ a spus pilotul brazilian. Schumi a fost penalizat cu o retrogradare de zece locuri la grila de start pentru Marele Premiu al Belgiei.

Rubens Barrichello era alb la faţă la finalul cursei de la Hungaroring în care a văzut moartea cu ochii într-un duel cu Michael Schumacher. „Oribil! Trebuie descalificat", a strigat disperat Barrichello, prin radio, după ce a trecut la doar câţiva milimetri de zidul de beton, la peste 300 de kilometri la oră.

Era capătul liniei drepte de la Hungaroring şi brazilianul a încercat să-l depăşească pe Schumacher într-un duel pentru locul zece. Neamţul i-a închis treptat unghiul, iar impactul era iminent (foto). „Am avut mare noroc că s-a terminat zidul. Eram la câţiva milimetri de el", a povestit pilotul brazilian.

„Eu nu vreau să ajung încă în Rai. Dacă el vrea să o facă înaintea mea n-are decât. A fost cea mai periculoasă manevră cu care am avut de-a face în toată cariera mea", a adăugat un Barrichello vizibil speriat.

El consideră că gestul lui Schumacher a fost intenţionat, din cauza diferendelor pe care cei doi le-au avut în trecut. Schumacher a răspuns cu un zâmbet atunci când a fost chestionat de reporteri despre incident: „Am vrut să-i dau de înţeles lui Rubens că pe acolo pe unde a apucat-o el nu e loc".

Neamţul şi-a cerut scuze

Federaţia Internaţională de Automobilism n-a fost deloc amuzată de comentariul lui Schumi, iar septuplul campion mondial a fost penalizat cu o retrogradare de zece locuri pe grila de start a următorului Mare Premiu de Formula 1, cel al Belgiei, care va avea loc la data de 29 august.

Schumacher a revenit, ieri, asupra incidentului, pe site-ul său. „Comisarii de cursă au avut dreptate. Manevra mea a fost periculoasă, însă nu am vrut să-l pun în pericol pe Rubens. Dacă el crede că nu a fost aşa, atunci eu îi cer scuze", a afirmat Schumi.

Ziarul „Bild": „Ruşine, ţie, Schumi!"

Germanul Schumacher a fost criticat chiar şi de către presa din ţara sa  pentru manevra pe care a făcut-o la Hungaroring. „Ruşine, ţie, Schumi!", a titrat „Bild". Şi foştii mari piloţi l-au luat la ţintă pe neamţ. „Este lipsă de fair-play ce a făcut Schumi", a spus Niki Lauda la postul de televiziune RTL.

„Respect măreţia lui, însă niciodată nu a ştiut când să cedeze. Este o umbră a fostului Schumacher", a comentat şi David Coulthard în presa britanică.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite