MOTORSPORT: Mani Gyenes a câştigat Raliul Marocului la clasa Producţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MOTORSPORT: Mani Gyenes a câştigat Raliul Marocului la clasa Producţie
MOTORSPORT: Mani Gyenes a câştigat Raliul Marocului la clasa Producţie

La circa un an după ce a câştigat Raliul Faraonilor, echipa Vectra Racing din Braşov a mai reputat un succes. Participant la Raliul Marocului, ultima etapă din cadrul Campionatului Mondial de rally-raid, sătmăreanul Emanuel Gyenes s-a impus la clasa Producţie.

Participant şi la Dakar, anii trecuţi, el a devenit astfel primul român care a câştigat un raliu dintr-o competiţie mondială. Gyenes a reuşit anul trecut, în Raliul Faraonilor, cel mai bun timp într-o probă specială. Pilotul nostru a ocupat locul 8 în ierarhia generală a Raliului Marocului, victoria revenindu-i spaniolului Marc Coma (KTM).

"Nu mi-a fost de loc uşor să mă reacomodez cu acest gen de raliu, însă, după prima zi, care mie mi s-a părut ce mai grea (s-a concurat 277,22 km prin zonă cu piatră), am început să îmi intru în ritm. Piatra din Maroc nu este pe placul meu, traseul din Egipt, de la Raliul Faraonilor, mi se potriveşte mult mai bine, dar şi aici au fost porţiuni care mi-au plăcut. Ultima zi a fost pentru mine cea mai bună, pentru că am reuşit să termin etapa cu al cincilea timp şi mi-am asigurat victoria de la clasa Producţie", a declarat Gyenes.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite