Presa germană elogiază triumful lui Sebastian Vettel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel

Presa germană elogiază triumful lui Sebastian Vettel, care a devenit, duminică, cel mai tânăr campion mondial din Formula 1, la vârsta de 23 de ani şi 134 de zile.

"Minunat! Vettel este noul campion mondial! După Michael Schumacher, Germania are un nou erou în Formula 1", a titrat cel mai citit cotidian german, Bild.

"Pentru Vettel, stresul abia începe. Urmează maratonul celebrării! Nu a dormit deloc în noaptea de după cursă, iar cei de la Red Bull îl aşteaptă la Salzburg cu o mare petrecere", a punctat agenţia Sport 1.

"Vettel a câştigat, la Abu Dhabi, a cincea sa etapă în 2010 şi a devenit campion mondial. A fost un an cu multe coborâşuri pentru el, cu probleme la maşină sau cu greşeli, dar în final a terminat sus", menţionează Kicker.

"Pur şi simplu incredibil!", scrie Die Welt, în timp ce Süddeutsche Zeitung subliniază "eroarea tactică" a echipei Ferrari, care l-a costat pe spaniolul Fernando Alonso: "Ferrari a greşit, iar Vettel nu a trebuit decât să ruleze normal.

"Graţie unei greşeli a celor de la Ferrari, Vettel a câştigat titlul mondial şi scrie istorie în sportul cu motor. La 23 de ani, Vettel nu este doar campion mondial. L-a pus în umbră chiar şi pe marele Michael Schumacher", scrie Berliner Morgenpost.

Pilotul german Sebastian Vettel (Red Bull) a câştigat, pentru prima oară în carieră, Campionatul Mondial de Formula 1, după ce s-a impus, duminică, în Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite