Pilotul Guido Falaschi a murit la o cursă în Argentina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina lui Guido Falaschi după accident
Maşina lui Guido Falaschi după accident

Pilotul argentinian Guido Falaschi a decedat, duminică, în urma unui accident în care au fost implicate mai multe maşini, la o competiţie desfăşurată pe un circuit din oraşul Balcarce, informează presa internaţională.

"A murit după 40 de minute în care s-a încercat reanimarea sa", a declarat Ariel Bandi, reprezentant al Asociaţiei participanţilor în campionatul Turismo Carretera (TC).

Falaschi, în vârstă de 22 de ani, se afla printre liderii cursei în momentul producerii accidentului. Argentinianul nu a putut să evite maşina lui Leonel Larrauri, care venea din spate, automobilul său a ieşit de pe pistă, intrând în zidul de protecţie, şi a revenit apoi, fiind lovit de alt vehicul, condus de Nestor Girolami. În accident au mai fost implicate maşinile conduse de Juan Manuel Silva, Leonel Pernia, Norberto Fontana, Jose Savino şi Jorge Trebbiani, aceşti piloţi scăpând nevătămaţi.

Tânărul pilot argentinian, care concura pe o maşină Ford Falcon, a fost transportat de urgenţă la spitalul din Balcarce, unde medicii au încercat reanimarea sa. Falaschi avea o fractură la baza craniului. "Din nefericire nu s-a mai putut face nimic", a precizat Bandi.

Girolami a ajuns, de asemenea, la spital, starea sa fiind stabilă.

Falaschi se număra printre piloţii care concurau pentru Cupa de Aur, care îi este decernată campionului la categoria TC, cea mai populată din automobilismul argentinian.

Decesul lui Falaschi este al patrulea din ultima lună în sporturile cu motor, după cele ale piloţilor Dan Wheldon (Indy Car, 16 octombrie), Marco Simoncelli (MotoGP, 23 octombrie) şi Ramiro Tot (karting, 30 octombrie).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite