Pilotul decedat la Iaşi voia să-şi încurajeze fiul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilotul braşovean Lucian Gârbacea senior (42 de ani) a murit sâmbătă, într-un accident produs în timpul probei speciale nr. 8, în jurul orei 16.30.

 Cursa se desfăşura între localităţile Popeşti şi Probota. Accidentul de la Raliul Iaşiului, a III-a etapă din Campionatul Naţional, s-a produs după ce pilotul a scăpat controlul volanului la viteza de 130 de kilometri pe oră.

Autoturismul, un Renault Clio R3, în care se aflau pilotul şi copilotul său, Tudor Mârza, s-a izbit într-un copac de pe partea stângă, unde se afla Lucian Gârbacea.

După impact, maşina de concurs a fost proiectată în aer şi a ajuns pe partea opusă a drumului, într-un şanţ. Ieşirea de pe drum a automobilului cu numărul 31 a avut loc la circa 2 kilometri de sosire. Pilotul Lucian Gârbacea a suferit un traumatism craniocerebral sever la impactul cu copacul, în timp ce copilotul Tudor Mârza a suferit doar uşoare contuzii.

Resuscitat 40 de minute

Imediat după tragedie, cei doi sportivi au fost preluaţi de cadrele medicale de la Ambulanţă aflate în zonă. „Ne-am întâlnit cu ambulanţa în apropierea localităţii Popeşti.

Pilotul a fost găsit în stop cardio-respirator. Am încercat sa-l resuscităm timp de 40 de minute, însă bărbatul a decedat“, ne-a declarat doctorul Diana Cimpoieşu, şefa SMURD Iaşi, care a încercat să-l salveze pe pilot.

Medicii spun că cel care îi era copilot este în afara oricărui pericol. Acesta a fost dus la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi în jurul orei 19.00. La Raliul Iaşiului a participat şi fiul pilotului decedat, Lucian Gârbacea junior, considerat a fi revelaţia curselor din această etapă. Surse din cadrul Raliului Iaşiului susţin că Lucian Gârbacea senior s-a înscris în cursele din acest sezon tocmai pentru a-şi încuraja fiul.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite