MOTOR: Pilotul Ionel Pascotă, învingător în Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MOTOR: Pilotul Ionel Pascotă, învingător în Turcia
MOTOR: Pilotul Ionel Pascotă, învingător în Turcia

Pilotul Ionel Pascotă (UCM Reşiţa) a câştigat cea de-a treia etapă a Campionatului Est-European la motociclism viteză, care a avut loc în perioada 15-16 august pe pista de la Izmir, Turcia.

Cele 18 ture de circuit ale cursei din Turcia, disputată pe o temperatură de 45 grade Celsius, i-au prilejuit campionului UCM Reşiţa ocazia să facă încă o data demonstraţia valorii sale incontestabile. Pascotă a plecat de pe a treia poziţie pe grila de start şi a făcut o cursă de urmărire până cu 5 ture înainte de final, când a declanşat atacul şi a trecut pe primul loc. Din tura cu numărul 14, Pascotă a trecut la conducerea cursei pe care nu a mai cedat-o până la final, care a fost de-a dreptul incendiar, cu 4 piloţi trecând linia de sosire intr-un interval de numai o secundă.

După această nouă victorie, Pascotă ocupă primul loc in clasamentul general al clasei SuperSport 600 cmc cu un avantaj de 24 de puncte faţă de ocupantul locului 2, Cătălin Cazacu.

Clasament

Campionatul Est-European de motociclism viteză

Clasa SuperSport 600 cmc

Etapa III: 16 august 2009 Izmir, Turcia

1. Ionel Pascotă - România (Yamaha)

2. Paris Stok - Turcia (Yamaha)

3. Svetlin Ivanov - Bulgaria (Yamaha)


După disputarea a trei etape, clasamentul general al Clasei SuperSport 600 cmc arată astfel:

1. Ionel Pascotă (România) - 75 puncte

2. Cătălin Cazacu (România) - 51 puncte

3. Paris Stok (Turcia) - 47 puncte


Următoarea etapă a Campionatului Est-European la motociclism viteză se va desfăşura peste două săptămâni la Plevna, in Bulgaria.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite