Piloţii se tem că la Melbourne le va intra iar soarele în... ochi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piloţii vor concura pe înserat la Melbourne
Piloţii vor concura pe înserat la Melbourne

Cursa de Formula 1 de la Melbourne (Australia) va avea loc duminică, la ora locală 17.00. Piloţii se tem că soarele, aflat puţin deasupra liniei orizontului, îi va incomoda din nou.

Cum întrecerea este transmisă de televiziunile din Europa, ea a fost programată la o oră convenabilă posturilor de acolo. Piloţii, în schimb, nu sunt deloc încântaţi. Soarele va fi spre apus, ceea ce face ca lumina să cadă (aproape) orizontal, situaţie în care concurenţii pot fi incomodaţi.

Anul trecut, mai mulţi piloţi s-au plâns că au fost orbiţi de soare în timpul cursei de la Melbourne. "Când ai lumina în ochi nu poţi spune că este foarte bine pentru cineva care pilotează o maşină. Raţiunile comerciale sunt însă importante", a comentat australianul Mark Webber (Red Bull).

Mai categoric este italianul Jarno Trulli (Lotus): "Ne-am exprimat îngrijorarea de anul trecut, însă văd că nu s-a schimbat nimic. Nu s-a făcut mare lucru în legătură cu securitatea. Noi ne-am spus părerea şi asta a fost tot. Nu ştiu cine a decis la FIA să menţină cursa la aceeaşi oră".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite