Piloţii de Formula 1,atenţionaţi să respecte legile rutiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), francezul Jean Todt, a declarat cotidianului Le Parisien că forul pe care îl conduce analizează posiblitatea de a-i sancţiona pe piloţii de Formula 1 care încalcă legislaţia rutieră, informează motorpsort.com

"Am ridicat această problemă. Este o incompatibilitate între rolul de campion model şi încălcarea regulilor pe şosele. De aceea încercăm să vedem ce putem face în acest sens şi cum să facem", a spus Todt.

De asemenea, oficialul FIA a luat în considerare posiblitatea de a le oferi piloţilor informaţii privind regulile şi obiceiurile de circulaţie din fiecare ţară pe care o vizitează cu prilejul participării în Campionatul Mondial de Formula 1.

Ultimul pilot care s-a confruntat cu o asemenea problemă a fost Lewis Hamilton, în luna martie, în Australia. Pilotul echipei McLaren-Mercedes a fost oprit, după antrenamentele Marelui Premiu de la Antipozi, de poliţia australiană, după ce a fost surprins efectuând derapaje controlate cu un automobil pe un drum din apropierea Circuitului Albert Park din Melbourne. Hamilton a fost acuzat de utilizarea necorespunzătoare a unui autovehicul, a fost amendat şi i-a fost confiscată maşina pentru 48 de ore. Ulterior, campionul mondial din 2008 şi-a cerut scuze pentru acest incident.

Ken Lay, şeful Poliţiei Rutiere a statului australian Victoria, l-a criticat pe Hamilton după ce acesta s-a distrat cu maşina pe stradă: "Ideea e că oamenii mor pe şoselele noastre din cauza unor astfel de comportamente, iar el (n.r. - Hamilton) a oferit un prost exemplu".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite