Perez şi Petrov spun că vor concura la Marele Premiu al Canadei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piloţii Sergio Perez (Sauber) şi Vitali Petrov (Lotus Renault), protagoniştii unor accidente serioase la Marele Premiu al Principatului Monaco, afirmă că vor fi apţi pentru a concura în următoarea cursă, care va avea loc peste două săptămâni în Canada, la Montreal.

Perez a părăsit, luni, spitalul din Monaco, unde a fost internat după accidentul suferit în calificările de sâmbătă. În Q3, Sergio Perez, în vârstă de 21 de ani, a pierdut controlul monopostului imediat după faimosul tunel monegasc şi s-a ciocnit puternic de un zid de protecţie în noua şicană. Mexicanul, debutant în F1 în acest sezon, a comis o eroare de traiectorie, partea dreaptă a maşinii sale fiind complet distrusă. El a suferit o comoţie cerebrală şi o entorsă la coapsă, dar nu a avut nicio fractură.

"Mă simt bine. Mă dor un pic piciorul şi gâtul, dar este de la muşchi şi nu e nimic îngrijorător", a declarat Perez, potrivit autosport.com.

Petrov s-a accidentat în turul 69 al cursei de duminică. Monopostul său a acroşat barierele de metal de pe marginea pistei, iar rusul a simiţi dureri la picioare şi a cerut ajutor prin radio ca să fie scos din monopost sub asistenţă medicală. După câteva tururi cu maşina de siguranţă pe pistă, comisarii cursei au decis să fluture steagurile roşii, oprind Grand Prix-ul monegasc pentru a curăţa circuitul şi pentru a i se acorda asistenţă lui Petrov.

Rusul s-a temut că şi-a fracturat un picior, dar la spital s-a dovedit că nu are nimic. "La spital, medicii mi-au controlat tot corpul şi mi-au făcut analizele şi totul pare în regulă. Îmi trebuie puţină odihnă şi apoi voi vedea cum va fi. Mă mai dor puţin picioarele, dar ar trebui să fiu bine în Canada", a spus Petrov, în vârstă de 26 de ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite