Pas cu pas către Formula 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doru Sechelariu se pregăteşte pentru un nou sezon în căutarea drumului către visul său de a ajunge pilot în Marele Circ. Băcăuanul în vârstă de 17 ani va alerga în acest sezon în GP3, o competiţie nou-înfiinţată de către FIA, care va reuni la start 10 echipe.

După un loc 14 ocupat anul trecut în Formula BMW, cu un loc trei la Monza adăugat la palmares, tânărul pilot român Doru Sechelariu o ia de la capăt în 2010 într-o nouă competiţie, GP 3.

 Înfiinţată de către FIA ca o penultimă treaptă de formare pentru tinerii piloţi în drumul lor către Formula 1, înainte de GP 2, care este anticamera Marelui Circ, GP 3 va aduna la start 10 echipe.

Sechelariu va alerga pentru francezii de la Tech 1, un team cu o bogată istorie în cursele de monoposturi, campioană a World Series by Renault, acolo unde este parteneră cu cei de la Red Bull.

„Doru a fost primul pilot pe care l-am anunţat pentru sezonul 2010. Este foarte tânăr şi scopul lui principal va fi să se lupte pentru primele locuri la acest nivel, nou pentru el", declară Simon Abadie, managerul echipei.

„Şi-a demonstrat rapiditatea şi capacitatea de muncă în competiţiile anterioare şi suntem încântaţi că va alerga pentru noi în acest an. Această competiţie are rolul de a forma şi antrena tinerii piloţi şi asta vom face şi noi cu Doru", a mai spus Abadie, 32 de ani, la rândul său fost pilot.

Teste de acomodare

Monoposturile pe care se concurează sunt identice pentru fiecare dintre cei 30 de piloţi care se vor alinia la start, construite pe şasiuri Dallara şi având 300 de cai putere. Prima rundă de teste a avut loc deja acum două săptămâni, în Franţa, la Castellet.

„A fost o sesiune de acomodare cu maşina, toate monoposturile fiind noi. Astfel că am petrecut mai mult timp pe lângă maşină decât pe pistă", a declarat Doru Sechelariu pe site-ul său oficial.  „Mecanicii vor lucra pentru ca la următoarele teste maşina să fie mai fiabilă", a mai spus tânărul pilot român.

Următoarea sesiune de teste va avea loc în perioada 30 martie - 1 aprilie pe circuitul francez Paul Ricard, unul dintre cele mai moderne din lume, care-i aparţine lui Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale pentru Formula 1.

Primele curse din GP 3 vor avea loc la 8 şi 9 mai, odată cu Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei pe circuitul de la Barcelona. De altfel, şapte dintre cele opt curse din calendarul 2010 al noii competiţii se vor desfăşura în deschiderea Marilor Premii din F1.

Calendarul GP 3 în 2010

8-9 mai  Barcelona (Spania)
19-20 iunie Partimao (Portugalia)
26-27 iunie     Valencia (Spania)
10-11 iulie     Silverstone (Marea Britanie)
24-25 iulie     Hockenheim (Germania)
31 iulie - 1 august Budapesta (Ungaria)
28-29 august     Spa (Belgia)
11-12 septembrie     Monza (Italia)

Monopost GP 3 - caracteristici tehnice:

Şasiu - Dallara

Construcţie şi design - Dallara

Motor - Renault, 280 de cai putere

Cutie de viteze - secvenţială longitudinală în şase trepte de la Hewland

Pneuri - Pirelli

Frâne - Brembo

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite