ENDURO: Participanţii la Red Bull Romaniacs vor avea parte de surprize

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ENDURO: Participanţii la Red Bull Romaniacs vor avea parte de surprize
ENDURO: Participanţii la Red Bull Romaniacs vor avea parte de surprize

Socotit cel mai dur raliu hard enduro din lume, Red Bull Romaniacs promite să ofere, şi în acest an, o întrecere palpitantă. Mai cu seamă că la linia de start va reveni, după un an de absenţă, pilotul francez Cyril Despres, de două ori victorios în Dakar (2005 şi 2007).

Programat între 15 şi 19 august, între Sibiu şi Petroşani, raliul prezintă necunoscute şi pentru concurenţi, Romeo Duicu şi Alex Gârbacea (Vectra Racing Team) fiind siguri că Martin Freinademetz, organizatorul competiţiei, le-a pregătit ceva surprize. Cei doi s-au înscris la clasa Experţi Team, fiind convinşi că acolo au mai mari şanse de reuşită.

Alex revine după accidentarea de la sfârşitul anului trecut, una care l-a obligat să renunţe la participarea în ediţia sud-americană a Dakar-ului. “Mă simt mai bine acum, însă nu pot spune că nu piciorul nu mă mai doare deloc. Aştept cu nerăbdare să iau startul în Romaniacs, să văd cum mă mişc. Va fi o întrecere grea, aşa cum au fost şi precedentele”, ne-a mărturisit Alex, care altfel âşi ajută părinţii în Moeciu.

Devenit tată chiar înainte de plecarea în Argentina, Romeo are acum mai multe responsabilităţi, motiv pentru care a mai rărit-o cu motoarele. Braşoveanul se declară însă bucuros că poate participa din nou la Romaniacs: “Nu degeaba întrecerea este considerată cea mai dificilă dintre cele care se organizează la enduro. Şi o spun străinii, nu numai noi. Mergem la clasa Experţi pentru că avem mai multe şanse de izbândă”.

Alex Gârbacea nu ştie încă dacă va fi present la raliul-raid Dakar 2010. “În 2008 a fost anulat, anul acesta mi-am rupt piciorul înainte de plecare. Am avut numai ghinioane”, ne spune tânărul raider. Romeo Duicu, în schimb, răspunde clar atunci când îl întrebi dacă va fi present la competiţia din Argentina şi Chile: “Nu!”

La a 6-a ediţie a Red Bull Romaniacs s-au înscris 122 de competitori: 19 la clasa Pro, 38 la Experts Single, 20 la Experts Team I 45 la Hobby. Printre ei se numără triplul câştigător Cyril Despres, britanicul Graham Jarvis, victorios la ediţia precedentă, germanul Gerhard Forster şi neozeelandezul Chris Birch, clasaţi pe podium în 2008.

România nu este reprezentată la clasa Pro, ci doar la Experts Singles (Cristinel Babeş, Csaki Ferenk şi Gyenes Mani, ultimul revenind după accidental suferit în Dakar), Experts Team (Duicu şi Gârbaea) şi Hobby (Nagy Cristian, Dani Otil, Paul Nicolae Frăţilă, Călin Răducu, Sorina Sandu, Felician Groza, Alexandru Cernătescu, Paul Grecu şi Paul Cristian Harpa).

De remarcat prezenţa Sorinei Sandu, prima pilot-femeie din România la întrecere, precum şi a lui Dani Oţil, care din gazdă a conferinţei de presă din 2008 s-a transformat în participant (va alerga la Hobby, alături de Cristian Nagy).  

Competiţie de rang mondial în numai cinci ani

Prima ediţie a Red Bull Romaniacs s-a desfăşurat în 2004, fiind iniţiată de Martin Freinademetz. Iar dacă la început au fost prezenţi doar europeni, mai apoi competiţia i-a atras şi pe americani, africani, australieni şi neozeelandezi. 
În acest an la start se vor alinia piloi din Marea Britanie, SUA, Canada, Brazilia, Andora, Noua Zeelanda, Africa de Sud, Frana, Germania, Ungaria, Austria, Polonia, Slovacia, Danemarca, Irlanda, Elveia, Suedia, Slovenia, Cehia, Lituania şi Romania.

Program Red Bull Romaniacs 2009
 
15 august –
Prolog în centrul Sibiului (bd-ul Coposu, ora 14.00)
16 august – Prima zi în munţi
17 august – etapă Sibiu  - Petroşani
18 august – etapă Petroşani - Sibiu
19 august -  ultima etap şi sosirea oficială în centrul Sibiul, la clădirea Crazy Bike

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite