Parfum de motor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parfum de motor
Parfum de motor

Printre motocicliştii care s-au aventurat zilele acestea pe cărările de munte dintre Sibiu şi Petroşani, la Red Bull Romaniacs, se numără şi o tânără din oraşul minerilor. Campioană est-europeană la enduro, Sorina Sandu, 19 ani, este prima concurentă din ţara noastră participantă la cel mai dificil raliu enduro din lume.

Lumea raiderilor este una aparte. Pasionaţi până peste cap de una dintre cele mai dure discipline din zona sporturilor cu motor, participanţii la competiţiile enduro îşi croiesc drum prin păduri, cursuri de apă, pante acoperite de frunze şi noroi.

S-ar crede că acest sport nu-i făcut decât pentru bărbaţi, însă nu este deloc aşa. O dovedeşte Sorina Sandu, prima româncă participantă la Red Bull Romaniacs, cel mai dificil raliu enduro din lume.

În vârstă de 19 ani, sportiva din Petroşani şi-a luat inima în dinţi şi de sâmbătă aleargă cu motocicleta prin coclauri. Până acum, o singură femeie se mai încumetase să ia startul în întrecerea găzduită de ţara noastră: nemţoaica Lisi Mucha, în 2005, la clasa Experţi Echipe.

Nu era decisă să participe

Sorina nu este totuşi o novice. Ea este componentă a lotului naţional de enduro şi câştigătoare anul trecut a Campionatului Est-European, la feminin, fireşte.

La o vârstă care te împinge să încerci experienţe noi, fie ele şi periculoase, Sorina ştie ce face, dar mai ales la ce se expune.”Cu câteva zile în urmă nu eram încă decisă să particip. Competiţia aceasta este foarte grea. În cele din urmă, m-am hotărât să mă înscriu. Pentru mine e o bună ocazie să acumulez experienţă. Sper ca exemplul meu să fie urmat şi de alte fete din România”, a mărturisit cea care şi-a propus pentru acest an să treacă linia de sosire.

„Nu mi-am stabilit alt obiectiv. Pentru mine va fi foarte important să termin întrecerea. Acest raliu ţine patru zile, iar eu nu am mai participat până acum la curse de enduro atât de lungi”.

Mani Gyenes, prezent la toate ediţiile

România este reprezentată de 15 raideri la ediţia din acest an a Red Bull Romaniacs. Cel mai titrat dintre ei este Mani Gyenes, prezent şi la celebrul raliu Dakar,  care a fost premiat vineri pentru faptul că este singurul concurent care a participat la toate ediţiile celui mai dificil hard enduro din lume.

Victorios în două rânduri la clasa Experţi Echipe, el s-a înscris acum la Experţi Individual, acuzând încă dureri după accidentul suferit în raliul-raid Dakar. Alături de el vor concura şi alţi doi componenţi ai echipei Vectra, Romeo Duicu şi Alex Gârbacea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite