Oraşul natal al lui Vettel îi va purta numele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuitorii din Heppenheim sunt mândri de concitadinul lor
Locuitorii din Heppenheim sunt mândri de concitadinul lor

Noul campion mondial de Formula 1, Sebastian Vettel, va fi sărbătorit, duminică, în oraşul său natal Heppenheim, care va fi rebotezat neoficial Vettelheim, a anunţat, joi, primarul localităţii germane.

Vettel, 23 de ani, va fi prezent duminică în cea mai importantă piaţă din Heppenheim şi va fi făcut cetăţean de onoare al oraşului situat la circa 60 de kilometri de Frankfurt, unde a crescut şi unde încă locuiesc părinţii săi.

Astfel, pilotul îşi va face prima apariţie în Germania după ce a devenit cel mai tânăr campion mondial de Formula 1, duminica trecută, la Marele Premiu de la Abu Dhabi.

Autorităţile locale mizează pe prezenţa la eveniment a câtrova zeci de mii de fani. În această vară, cu o săptămână înaintea Marelui Premiu al Germaniei, 120.000 de persoane s-au "înghesuit" în micuţul oraş de 25.000 de locuitori pentru a urmări o demonstraţie a lui Vetel, făcută cu un monopost Red Bull.

În această săptămână, Vettel a petrecut două zile la Salzburg, unde este sediul companiei austriece Red Bull, câteva ore la Milton Keynes, în Marea Britanie, unde se află uzina echipei de Formula 1, revenind apoi la Abu Dhabi, pentru o serie de teste cu noile pneuri Pirelli.

Sebastian Vettel va participa pe 27 şi 28 noiembrie la cursa campionilor de la Dusseldorf, şi îl va avea coechipier pe Michael Schumacher, în competiţia pe naţiuni.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite