RALIU: Dorin Pulpea şi Napoca Rally Team se bat până în ultima etapă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipajul Napoca Rally Team Tempesta/Dorin Pulpea va concura în acest sezon în cele şase raliuri rămase de disputat în cadrul Cupei Europei de Est: două în Bulgaria( Hebros şi Sliven) şi câte unul în Ucraina (Yalta Rally), în Serbia (AMSS Rally), în Rusia (Novorossiysk Rally of Rusia) şi în Georgia (Rally of Georgia).

Prima etapa din cadrul FIA European Rally Cup (East), Trayanovi Vrata (coef.2), s-a desfăşurat în Bulgaria în 25 şi 26 aprilie, dar s-a suprapus cu Raliul Timişoarei, a doua etapă a Campionatului Naţional de Raliuri al României, iar Tempesta, implicat în lupta pentru titlul de campion naţional absolut al ţării noastre, a preferat să alerge pentru punctele puse în joc la Timişoara.

Pilotul Napoca Rally Team a decis ca, la fel ca în campionatul intern, şi în Cupa Europei de Est să folosească două maşini diferite în funcţie de suprafaţa de concurs, dar şi de coeficientul etapei. Astfel, în raliurile pe macadam, dar şi în cele pe asfalt de coeficient 5, Tempesta şi Dorin Pulpea vor alerga cu un Subaru WRX STi N15, iar în etapele de asfalt cotate cu coeficient 10, cu un Peugeot 207 Super 2000.

Prima confruntare a echipajului clujean în European Rally Cup (East), va avea loc în perioada 1-2 august, în Bulgaria, în cadrul Hebros Rally, asfalt de coeficient cinci. Pentru a-şi testa şi seta Subaru-ul pentru asfalt, Tempesta a participat la a 3-a şi a 4-a etapa a Campionatului de Viteza în Coastă al României, desfăşurate vineri, 12 iunie, respectiv duminica, 15 iunie, la Straja, judeţul Alba, ocupând locul 1 (vineri) şi 2 (duminică) la grupa N.

Marco Tempestini (Tempesta) este cetăţean italian rezident în Cluj-Napoca. A fost de trei ori campion al Italiei pe macadam, iar din 2007 aleargă în Campionatul Naţional de Raliuri al României cu licenţa emisă de autorităţile sportive române. În acest moment, pilotul Napoca Rally Team se află pe locul secund în clasamentul provizoriu al competiţiei interne, la patru puncte de lider.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite