Mihai Marinescu: "Nu s-a auzit imnul României, de aceea nu m-am bucurat prea mult"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Marinescu
Mihai Marinescu

Pilotul român Mihai Marinescu, care a obţinut prima victorie din carieră în Campionatul Formula 2, sâmbătă, la Monza, a declarat, la Sport.ro, că nu s-a bucurat foarte mult în momentul în care s-a aflat pe podium, deoarece, din cauza unor probleme, nu s-a auzit imnul României.

Mă bucur pentru această victorie, în primul rând pentru că este prima şi în al doilea rând pentru că e la Monza. Aici a început cariera mea de pilot. Toate echipele cu care am mers în motorsport, mai ales în primii ani, au fost de aici din Monza şi de aceea acest circuit este unul special pentru mine. Când eram pe podium nu s-a auzit imnul României, din acest motiv nu m-am bucurat. Sper ca mâine să câştig din nou, pentru că îmi doresc să se audă «Deşteaptă-te române». Cu siguranţă, este una dintre cele mai frumoase victorii din carieră", a spus pilotul român.

Mihai Marinescu a adăugat că speră ca la finalul sezonului să se claseze pe locurile 2-3, pentru ca astfel să aibă şansa de a concura la o categorie superioară. "Locul întâi este greu de atins, însă pentru 2-3 mai sunt şanse", a spus românul.

Pilotul român Mihai Marinescu a obţinut prima victorie în Campionatul Formula 2, câştigând, sâmbătă, etapa a XIII-a a competiţiei, prima a week-end-ului, desfăşurată pe circuitul de la Monza (Italia). Mihai Marinescu a plecat de pe prima poziţie a grilei de start, acesta reprezentând primul pole-position al sezonului pentru român. Românul a fost urmat pe podium de italianul Mirko Bortolotti şi de englezul Alex Brundle.

În urma acestui rezultat, Marinescu ocupă locul 8 în clasamentul general, cu 88 de puncte. Pe primul loc se află Mirko Bortolotti cu 205 puncte.

A doua cursă de la Monza, etapa a XIV-a a Campionatului Formula 2, va avea loc duminică, la ora 15.40 şi poate fi urmărită live pe Sport.ro şi www.sport.ro.

În acest sezon, Marinescu a mai obţinut două locuri 3 în etapele 11 şi 12, desfăşurate în Austria.

Campionatul Formula 2 se va încheia cu etapele 15 şi 16, ce vor avea loc în perioada 28-30 octombrie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite