Michael Johnson intră în Formula 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul atlet Michael Johnson, multiplu campion olimpic la sprint, va colabora cu echipa de Formula 1 Williams, urmând să îi ajute pe mecanicii acesteia să-şi îmbunătăţescă timpii pentru schimbarea pneurilor monoposturilor în timpul curselor, informează USA Today.

Williams a anunţat, miercuri, că Michael Johnson Performance Inc, compania ce aparţine fostului campion american, va pune la punct un program de evaluare şi antrenament pentru echipa de mecanici care se ocupă cu schimbarea pneurilor şi cu alte operaţiuni la boxele echipei în timpul Marilor Premii de Formula 1.

"Sunt încrezător că experienţa şi expertiza biomecanică ale stafului MJP care au ajutat numeroşi sportivi americani, fotbalişti din Premier League şi participanţi la JO pot oferi echipei Williams posibilitatea de a reduce cu sutimi sau chiar zecimi de secundă timpii necesari operaţiunilor la boxe", a spus Johnson, a cărui companie colaborează şi cu Dallas Cowboys (fotbal american) şi FC Dallas (fotbal).

Michael Johnson, care a câştigat probele de 200 şi 400 de metri la JO de la Atlanta şi cea de 400 de metri la Sydney, este un fan al Formulei 1 din 1990, când a asistat la Marele Premiu al Belgiei şi l-a întâlnit pe Frank Williams, patronul şi fondatorul echipei ce are sediul la Grove, în Marea Britanie.

"Când l-am întâlnit pe Michael recent, el mi-a explicat cum a pus bazele unei companii specializate în îmbunătăţirea performanţelor atletice. Am fost foarte curios să aflu cum poate el să ajute echipa noastră şi cred că există multe zone de interes comun", a declarat Frank Williams.

Echipa Williams se află în căutarea gloriei de altădată, după ce a câştigat de-a lungul timpului şapte titluri mondiale la piloţi şi nouă la constructori, monoposturile team-ului trecând în 113 curse linia de sosire pe primul loc. Însă ultimele titluri de campion mondial datează din 1997, când atât echipa, cât şi Jacques Villeneuve s-au impus în Marele Circ, iar ultima cursă câştigată de un monopost Williams a fost Marele Premiu al Braziliei din 2004 (Juan Pablo Montoya). Mai mult, sezonul trecut, echipa a stabilit cea mai slabă performanţă din istoria sa, după ce a ocupat locul 9 din 12 în clasamentul constructorilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite