McLaren nu vrea ca Hamilton să-şi schimbe stilul de pilotaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

McLaren considera că perioada modestă prin care trece Lewis Hamilton este de scurtă durată şi nu-i va solicita britanicului să-şi schimbe stilul de pilotaj.

Chiar dacă nu este tocmai în cea mai bună perioadă din careriea sa, mai ales dacă ne referim la ultimul scandal legat de acroşajul cu brazilianul Felipe Massa, oficialii echipei McLaren rămân însă încrezători în abilităţile pilotului şi insistă că nu-i vor solicita să-şi schimbe stilul de pilotaj.

"Cu siguranţă a făcut greşeli, toţi piloţii fac greşeli. Dar cred că este pentru scurt timp. Vrem ca Hamilton să facă mai puţine greşeli, dar în acelaşi timp nu vrem să-l oprim să piloteze în modul în care o face. Cred că este pilotul care produce cel mai mult spectacol - este foarte rapid, foarte bun la progresul realizat în cursă chiar dacă nu pleacă din frunte. Aceste lucruri i-au permis să câştige 16 curse şi un titlu mondial. Nu vrem să erodăm acel spirit. Asta îl face ceea ce este şi pilotul de care se bucură toată lumea", a spus Paddy Lowe, directorul departamentului de inginerie al McLaren.

Pe de altă parte, oficialul britanic a admis că McLaren trebuie să-şi îmbunătăţească performanţele anul viitor pentru a putea lupta pentru titlul mondial cu Red Bull Racing.

"Nu am furnizat un monopost care să fie rapid în general, în special în calificări. Sebastian vettel a făcut o treabă fantastică şi a obţinut aproape toate pole positionurile. Asta înseamnă că, chiar dacă am avut uneori cea mai bună formă în curse, a fost mai dificil să arătăm asta pentru că nu am plecat din frunte. Dar nu cred că trebuie să le luăm celor de la Red Bull, şi în special lui Vettel, ceea ce au obţinut. Fiabilitatea lor mecanică şi operaţională a fost extraordinară", a mai precizat el.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite