McLaren a pus ochii pe Jenson Button

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După un sezon mai puţin reuşit, în care Lewis Hamilton e în prezent pe locul 5 în clasamentul piloţilor iar echipa poate rata podiumul la constructori, McLaren are planuri mari pentru sezonul 2010. Principala ţintă este actualul campion mondial Jenson Button, care încă nu a semnat prelungirea contractului cu Brawn GP.

După ce la începutul sezonului 2009, Button a renunţat la cinci milioane de dolari din salariul său, pentru a sprijini nou înfiinţata echipă, acum aşteptările sale financiare sunt mai mari, iar noua sa postură, cea de campion mondial îi dă posibilitatea de a negocia de pe poziţii de forţă.

Mai mult, zvonurile spun că Button şi-ar fi suportat singur cheltuielile de deplasare şi cazare la ultimele Mari Premii din cauza dificultăţilor financiare prin care trece echipa.

Chestionat de presa britanică cu privire la viitorul coechipier al lui Hamilton, directorul celor de la McLaren, Martin Whitmarsh nu a negat o posibilă negociere cu Button.

„Tot ce pot spune este că negociem cu mai mulţi piloţi, iar cel mai bun existent pe piaţă va ajunge la McLaren”, a fost declaraţia lui Whitmarsh.

Pe de altă parte Ross Brawn, managerul echipei care-i poartă numele, este încrezător în sezonul 2010 şi susţine că titlurile din acest an nu au fost întâmplătoare şi vor avea o continuitate.

Rămâne de văzut dacă va ataca un nou titlu cu Jenson Button în cockpit. McLaren în schimb are mari şanse să aibă la anul un dream team compus din doi campioni mondiali, în cazul în care Button refuză să semneze, opţiunea deja vehiculată fiind Kimi Raikkonen, pus pe liber de Ferrari.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite