MOTORSPORT: Mani Gyenes, locul 9 după prima etapă din Raliul Marocului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MOTORSPORT: Mani Gyenes, locul 9 după prima etapă din Raliul Marocului
MOTORSPORT: Mani Gyenes, locul 9 după prima etapă din Raliul Marocului

După desfăşurarea primei etape în Raliul Marocului, cursă din programul Campionatului mondial de rally-raid, care a însumat 277,22 km de probă specială, Emanuel Gyenes ocupă locul 9 în clasamentul general al categoriei moto şi locul 2 la clasa Producţie, iar Marcel Butuza - locul 15 la general şi locul 9 la clasa Super Producţie.

Munţii din apropierea oraşului Zagora au fost duminică gazdele primei zile din etapa care încheie actualul sezon din Campionatul Mondial de Rally-Raid. Piatra si praful au fost elementele care au creat dificultăţi concurenţilor, mai ales că în cea de a doua parcurgere a specialei motocicliştii au prins din urmă maşini şi camioane care se aflau încă la prima trecere pe traseul acestei etape, se arată într-un comunicat al echipei Vectra Racing.

Cea de a doua zi a raliului - etapa fortului Zguilma - măsoară în total 557,34 de km din care 338,94 km în probă specială.

Mani Gyenes:''Astăzi am avut o zi de acomodare, iar pentru mine a fost destul de greu pentru că nu am mai concurat cu KTM 690 Rally de la începutul lunii ianuarie, când am mers în raliul Dakar. Am avut parte de foarte multă piatră şi de drumuri înguste care nu ne permiteau să depăşim. Aşa că am pierdut destul de mult timp când în a doua tură am prins din urmă maşini şi camioane care se aflau la prima parcurgere a traseului. În zonele deschise au fost multe probleme din cauza prafului, au existat momente în care cu greu puteai vedea ce ai în faţă''.

Marcel Butuza:''Am decis să merg în acest raliu cu KTM 525 MecaSystem, însă astăzi s-a dovedit că nu a fost o alegere bună. Motocicletă este scurtă şi în zonele cu multe hopuri este foarte greu de controlat. Aştept zilele în care vom avea mai multe dune pentru ca în acele zone acest tip de motocicletă îşi face treaba şi pot să recuperez timpul pierdut astăzi din cauza problemelor avute cu GPS-ul şi derulatorul de road book''.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite