Mark Webber rămâne la Red Bull

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul Red Bull, Dietrich Mateschitz, a declarat că este convins de faptul că australianul Mark Webber va rămâne la echipa austriacă şi că acesta nu ar fi fost un pilot bun dacă nu ar fi încercat să-l depăşească pe germanul Sebastian Vettel la Silverstone.

"Mark Webber va semna un nou contract. Sunt sigur că se va întâmpla asta. Este foarte popular în cadrul echipei, el se simte foarte bine aici şi avem o relaţie foarte bună. El ştie asta şi noi ştim asta. Ca să fim sinceri, Mark nu are altă soluţie decât cea mai rapidă maşină şi noi nu avem altă alternativă pentru un şofer rapid", a spus Dietrich Mateschitz.

Referitor la incidentul de la Silverstone, Dietrich Mateschitz a precizat că acesta nu reprezintă o problemă pentru echipă: "Sebastian şi-a dat seama că Fernando Alonso s-a îndepărtat şi nu mai poate fi depăşit şi atunci s-a retras puţin, ceea ce a însemnat apropierea lui Mark. Ar fi fost un pilot slab dacă nu ar fi încercat să-l depăşească".

Într-o interviu acordat cotidianului german Bild, managerul echipei Red Bull, Christian Horner, a declarat că l-a certat pe Mark Webber, pentru că l-a atacat pe Sebastian Vettel în ultimele tururi ale Marelui Premiu de Formula 1 al Marii Britanii, ingnorând ordinul ce i-a fost dat. "Webber a pus în pericol locul doi al lui Sebastian, locul trei pe care îl ocupa el şi cele 33 de puncte ale echipei", a declarat Christian Horner, citat de Bild.
După cursa de duminică, managerul Red Bull, Christian Horner, a afirmat că ordinul pe care echipa i l-a dat lui Mark Webber de a nu îl ataca pe Sebastian Vettel în ultimele tururi ale Marelui Premiu de Formula 1 al Marii Britanii a fost justificat şi s-a declarat surprins de faptul că pilotul australian nu l-a respectat. Webber a încercat să-l depăşească pe Vettel în ultimele tururi ale cursei de duminică. "Menţine distanţa", i-a transmis Horner lui Webber în momentul în care australianul, aflat pe locul trei, s-a apropiat de Vettel. Dar Webber a continuat să încerce depăşirea coechipierului său, fără succes însă, iar la final cei doi şi-au păstrat poziţiile 2 şi 3 după învingătorul Fernando Alonso de la Ferrari.

Scandalul a izbucnit în perioada în care Webber îşi negociază prelungirea contractului cu Red Bull, Horner declarând că această problemă se va rezolva înainte de sfârşitul lunii august.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite