Managerul echipei Red Bull: "Acuzaţiile lui Berger sunt ridicole şi absurde"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Christian Horner
Christian Horner

Managerul echipei Red Bull, Christian Horner, a catalogat drept ridicole şi absurde acuzaţiile lansate de fostul pilot Gerhard Berger la adresa lui Mark Webber. berger susţine că australianul ar fi încercat în mod deliberat să accidenteze un contracandidat la titlu în timpul MP al Coreei de Sud.

"Ca la fiecare incident din Formula 1, opiniile vor fi făcute întotdeauna fără să fie cunoscute toate detaliile. Ca să fiu foarte clar, intenţia lui Mark nu a fost să implice şi un alt pilot în accidentul său de la Grand Prix-ul sud-coreean şi este ridicol să sugerezi altceva. După impactul lui Mark cu peretele de protecţie, a fost limpede atât la TV, cât şi pe datele telemetrice că monopostul său a fost avariat rău. Cu toate acestea, instinctul natural şi imediat al oricărui pilot competitiv este să nu renunţe şi să încerce să meargă mai departe. În condiţiile atroce de la Yeongam, Mark a luat instantaneu decizia să continue, aşa cum ar fi făcut orice alt pilot în locul lui. Este absurd să susţii că Mark ar scoate vreodată din cursă în mod deliberat un alt pilot", a declarat Horner pentru The Telegraph.

Webber, liderul clasamentului piloţilor înaintea Grand Prix-ului de la Yeongam, s-a răsucit, în turul 20 al cursei de duminică, pe pista udă, în momentul în care se afla pe locul doi, în spatele coechipierului său Sebastian Vettel. Australianul nu şi-a putut stăpâni monopostul, care a lovit mai întâi zidul de protecţie din partea dreaptă, apoi a ricoşat şi a traversat pista, iar în "drumul" a lovit maşina Mercedes a lui Nico Rosberg, aflat pe locul 4.

Fostul pilot al echipelor Ferrari şi McLaren, austriacul Gerhard Berger, l-a criticat dur pe Webber, acuzându-l pe pilotul australian că ar fi premeditat acroşajul unui contracandidat la titlu. "Ar fi putut călca frâna şi opri monopostul la peretele de protecţie. Cred că în mintea lui i-ar fi preferat pe Alonso sau Hamilton, dar l-a nimerit pe Rosberg, adică pe cel care nu trebuia", a spus, luni, Berger.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite