Maestrul strategiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maestrul strategiilor
Maestrul strategiilor

Ross Brawn a ales o cursă cu o singură oprire la boxe şi monoposturile sale au sosit pe primele două locuri, cu Barrichello victorios. Campionul mondial Lewis Hamilton a pierdut ultima treaptă a podiumului, în favoarea lui Raikkonen, chiar în ultimul tur, când s-a lovit de parapet.

Ultimul Mare Premiu desfăşurat în Europa în acest an a adus reminiscenţe din debutul sezonului, atunci când Brawn GP domina campionatul mondial.

Din nou Ross Brawn a dovedit că este un maestru al strategiilor şi a pregătit o cursă cu o singură oprire la standuri. McLaren, Ferrari şi Force India au adoptat o tactică cu două opriri, care însă nu a dat roade în cele din urmă şi le-a permis celor de la Brawn GP să obţină prima dublă după mai bine de trei luni.

Rubens Barrichello şi Jenson Button au rulat în spatele trioului Hamilton, Raikkonen, Sutil în prima parte a cursei, iar după ce aceştia au ieşit pentru prima oprire au forjat motoarele.

Hamilton a redevenit lider atunci când monoposturile Brawn au făcut singura oprire la boxe, dar nu a reuşit să adune destule secunde, pentru a putea profita în momentul celei de-a doua opriri.

Acest lucru s-a şi întâmplat, Hamilton a revenit în spatele lui Barrichello şi Button şi avea să încheie ghinionist cursa în lupta pentru locul doi, răsucind monopostul pe circuit şi izbindu-se de parapet în chiar ultimul tur.

Red Bull pierde teren

Brawn GP a punctat serios şi în clasamentul constructorilor şi s-a distanţat în frunte, în condiţiile în care Red Bull Racing nu a adunat decât un singur punct la Monza, prin Sebastian Vettel. Coechipierul acestuia, Mark Webber, a abandonat în chiar primul tur atunci când a fost acroşat din spate de către Robert Kubica şi a ieşit în decor.

Cel mai interesant duel al zilei a fost cel dintre Kimi Raikkonen şi Adrian Sutil, pilotul Ferrari obţinând norocos ultimul loc pe podium în urma accidentului lui Hamilton. Sutil a stat mai mereu în plasa finlandezului, după ce acesta l-a depăşit încă din primul tur, dar sistemele KERS cu care este dotat monopostul Ferrari au avut câştig de cauză.

Fisichella nu a convins pentru Ferrari

La debutul său pentru echipa Ferrari, Giancarlo Fisichella nu a convins după ce în Marele Premiu al Belgiei ocupa locul al doilea cu Force India. Italianul nu putut face prea multe după o sesiune slabă de calificări care l-a aruncat pe locul 14 pe grilă. El a încheiat cursa pe locul 9, la mare distanţă însă de ultimul loc, care aducea puncte. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite