MOTOCICLISM Mihai Stoichescu se întoarce pe circuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MOTOCICLISM Mihai Stoichescu se întoarce pe circuite
MOTOCICLISM Mihai Stoichescu se întoarce pe circuite

Pilotul Moto Extrem Lugoj a ales să participe la penultima etapă din Campionatul Naţional de Motocros şi ultima etapă a Campionatului Est European de Motocros, desfăşurată pe 17 şi 18 octombrie la Brăneşti-Făget (jud. Timiş), în organizarea clubului Moto Verde.

Dornic de a fi în şaua motocicletei sale de competiţie, Honda CRF 450, Miţă a trecut şi peste controversele care au marcat această etapă – retragerea de la start a unui număr semnificativ de sportivi, în special a celor din Bulgaria, care au acuzat nerespectarea normelor normelor specifice Campionatului Est European de Motcros – aliniindu-se la start. Doar 19 sportivi, profesionişti şi amatori, au rămas în cursă, ceea ce a făcut ca ei să alerge împreună, cursa transformându-se într-o confruntare între Miţă şi Istvan Balasz, campionul en-titre la MX2.

În prima manşă, pilotul Moto Extrem Lugoj a reuşit „hole shot-ul”, conducând preţ de trei tururi, până când a greşit abordarea unui viraj, căzând şi îndoind schimbătorul de viteze. Istvan Balasz s-a instalat la conducerea cursei, iar lugojeanul a plecat în urmărirea sa, deşi era blocat în treapta trei a cutiei de viteze. Eforturile lui Stoichescu de a-l depăşi pe tânărul Istvan au fost zădărnicite de „întâlnirea” cu un pilot lent de la amatori, campionul en-titre la MX1, ieşind în urma unui derapaj de pe circuit. Acest fapt era să-i aducă şi o nemeritată descalificare, în condiţiile în care Stoichescu nu a făcut acest lucru intenţionat şi nu şi-a creat niciun avantaj. Intrarea pe circuit prin acelaşi loc prin care a ieşit, o tufă de ciulini, era destul de dificilă, şi pe deasupra, o situaţie similară din prima etapă a Campionatului Mondial de Motocros nu a atras descalificarea pilotului protagonist.

În manşa doi, extrem de motivat, Mihai Stoichescu a condus de la început până la sfârşit, distanţându-se la peste jumătate de tur de Istvan Balasz.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite