MOTOCICLISM: Spectacol cu 32 de piloţi în Valencia (Video)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Competiţia World Superbike intră în acţiune în acest sfârşit de săptămână pe circuitul de la Valencia. Primele curse din competiţie, de la Philip Island şi Qatar, au fost dominate în mare parte de Ben Spies, însă Noriyuki Haga se află în fruntea clasamentului. Competiţia, celebră pentru spectacolul oferit, îl aduce, începând cu Valencia, pe pilotul John Hopkins.

Pilotul care a reziliat contractul cu Kawasaki Heavy Industries în MotoGP, John Hopkins va concura pentru echipa Stiggy Honda în World Superbike. Reacţiile sale au fost pozitive în legătură cu această decizie: "Sunt foarte bucuros să mă întorc pe pistă. Am urmărit SBK în ultimii ani şi este un campionat foarte interesant". Acesta este de părere că în Superbike nivelul competiţional este mult mai strâns decât în MotoGP".

La testele efectuate în Almeria, sudul Spaniei, Hopkins s-a arătat entuziasmat: "Prima mea impresie despre motocicletă este că e foarte distractivă de pilotat. După sezonul meu dezamăgitor de anul trecut, este minunat să ies pe pistă şi să mă bucur de a pilota o nouă motocicletă. Nu am fost niciodată în viaţa mea pe un superbike, dar mărimea motocicletei face o mare diferenţă şi se potriveşte cu stilul meu".

Vedeta competiţiei de anul acesta, Ben Spies, proaspăt intrat în Superbike, este deja dorit în MotoGP. Herve Poncharal, şeful echipei Tech3 Yamaha din MotoGP, a declarat recent unei publicaţii franceze că a rămas profund impresionat de evoluţia acestuia şi că îl doreşte la echipa sa din 2010.

În eventualitatea că Spies va trece în MotoGP şi va alege să concureze pentru Tech 3 Yamaha, locul lui James Toseland va fi serios ameninţat de către pilotul texan. Herve Poncharal nici nu se gândeşte să renunţe la Colin Edwards, despre care are numai cuvinte de laudă, în schimb Toseland este deja vizat datorită evoluţiei sale slabe de până acum.

Despre texanul Spies, pilotul Mat Mladin a spus la Daytona că se aşteaptă ca acesta să câştige campionatul de anul acesta. Pe de altă parte, gurile rele de pe bătrânul continent susţin că succesul lui Spies este justificat doar de rapiditatea motocicletei sale.



În ceea ce priveşte circuitul de la Valencia, Speis are avantajul de a cunoaşte pista deoarece a testat o motocicletă deja aici.

Noriyuki Haga, pilotul echipei Ducati Xerox, a obţinut victoria în prima cursă de la Philip Island şi prima cursă a sezonului. În ultimul tur al cursei a reuşit să îl depăşească pe germanul Max Neukirchner trecându-şi astfel în cont cel de-al 34 succes personal. La finalul celei de-a doua cursă de la Qatar, Spies a declarat despre Haga: "Nori a stabilit un ritm foarte bun în primele tururi. Este destul de dificil să concurezi cu el, dar am menţinut acelaşi ritm şi l-am depăşit".

Cele două curse de la Valencia, Spania pot fi urmărite în direct online pe site-ul oficial, www.worldsbk.com.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite