MOTOCICLISM: Sete Gibernau, prezent la Jerez

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MOTOCICLISM: Sete Gibernau, prezent la Jerez
MOTOCICLISM: Sete Gibernau, prezent la Jerez

Pilotul Sete Gibernau va fi prezent la testele de la Jerez, după absenţa de la Qatar datorată unei răni la umărul stâng, agravată de o problemă a ligamentului. Această absenţă a afectat în mod semnificativ revenirea de anul acesta în MotoGP, anunţă site-ul oficial.

Faptul că a lipsit de la testele oficiale de la Losail este o pierdere în pregătirea pentru campionatul de anul acesta, care va debuta pe 12 aprilie, însă se va alătura echipei satelit Grupo Francisco Hernando Ducati la testele din acest sfârşit de săptămână de la Jerez.

Experimentatul pilot spaniol a menţionat că a mers la sediul central al Ducati, în Italia, pentru a se informa în legătură cu noutăţile aduse motocicletei Ducati Desmosedici GP9 în ultimele luni. În timpul aceleiaşi vizite, acesta a informat conducerea Ducati în legătură cu recuperarea sa medicală şi ce se poate aştepta de la el la Jerez.

"Am plecat din Italia cu un sentiment de fericire şi relaxare, cu mintea uşurată referitor la acordul cu toată lumea în legătură cu rezultatele de la Jerez, în funcţie de cât de mult poate să suporte umărul meu", a declarat pilotul în vârstă de 36 de ani. "Obiectivul este de a intra din nou în contact cu motocicleta, pentru că nu credem că voi putea parcurge prea multe tururi DE circuit în Jerez", a mai adăugat Gibernau.

În legătură cu problemele sale de sănătate, Sete Gibernau a declarat "A fost afectat întregul umăr, dar s-a vindecat destul de bine. Nu sunt pregătit 100% încă, dar starea mea se amelioreză. Odihna totală înseamnă că muşchiul din acea zonă este slăbit, ceea ce înseamnă că nu putem să mergem la Jerez şi să forţăm foarte mult. Voi parcurge câteva tururi în prima zi, voi vedea dacă pot face ceva mai mult în cea de-a doua zi, dar obiectivul principal este să nu fac ceva care să înrăutăţească situaţia înainte de Qatar".

Pilotul spaniol ia în considerare şi posibilitatea de a nu termina prima cursă, din moment ce prioritatea este recuperarea fizică.

Pe 6 februarie anul acesta a pilotat pentru prima dată în ultimii doi ani, cel mai rapid tur de circuit fiind 2’03.308.

Fostul vicevampion mondial a decis revenirea în MotoGP după doi ani de absenţă, ca pilot al echipei Onde 2000, cu numărul 59. În noiembrie 2006 Sete Gibernau  îşi anunţase retragerea după 11 ani de carieră în motociclism.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite