MOTOCICLISM: Rossi critică dur elitismul din MotoGP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valentino Rossi a acordat recent un interviu publicaţiei Motosprint în care îşi exprimă dezamăgirea referitor la numărul mic de piloţi de pe grila de start MotoGP, precum şi îngrijorarea că diferenţa dintre echipele de fabrică şi cele private a devenit mult prea mare, anunţă motoflash.ro.

Niciun pilot al unei echipe satelit sau private nu a mai câştigat o etapa MotoGP de la victoria lui Toni Elias pentru Gresini Honda la Estoril în 2006. Rossi a spus: "Motocicletele noastre sunt atât de sofisticate încât numai puţini producători le pot realiza. Piloţii sunt de asemenea puţini şi nu mai există echipe private. Până în 2006 un pilot privat precum Melandri putea lupta pentru titlu, însă din 2007, cu motocicletele de 800cc, diferenţa dintre echipele de fabrică şi cele private a devenit imensă. MotoGP a devenit mult prea elitist şi asta nu e bine".

"De ce motocicletele mele sunt zdrobite sub presă la sfârşitul anului, în loc să fie vândute unei echipe private care apoi ar putea aduce doi piloţi în plus? Am ajuns la un nivel atât de înalt încât Yamaha nu vrea ca alţii să vadă cum îşi face motocicletele, aşa că preferă să le zdrobească. Dar în felul acesta este dificil să ai o grilă de start bună, care în opinia mea ar trebui să aibă măcar 24 de piloti", este de părere pilotul italian, citat de Autosport.

"Trebuie să cheltuim mai puţin şi să facem motocicletele să meargă mai încet. Situaţia cu economia este foarte urâtă, motocicletele nu se mai vând şi nu ne putem preface că nu se întamplă nimic", a mai declarat Valentino Rossi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite