MOTOCICLISM: Prima cursă Moto GP pe Balatoring, în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MOTOCICLISM: Prima cursă Moto GP pe Balatoring, în 2010
MOTOCICLISM: Prima cursă Moto GP pe Balatoring, în 2010

Balatonring Zrt., promotorul Grand Prix-ului din Ungaria, a ajuns la un acord cu deţinătorul drepturilor Moto GP, Dorna Sports referitor la cererea amânării cursei de anul acesta până în 2010, anunţă site motogp.com.

Cererea va fi trimisă Federaţiei Internaţionale de Motociclism (FIM) pentru aprobare. Această decizie de amânare se datoreză unei întârzieri în construirea noului circuit Balatonring. Această întârziere s-a produs pe fondul unei ierni grele şi a situaţiei financiare care a afectat finanţarea pentru noul circuit. Construirea se află încă în fazele incipiente, după ce piatra de temelie a fost pusă în prima parte a anului trecut.

Toate părţile implicate în acest proiect - Balatoring Zrt., Share Capital, guvernul ungar şi Dorna Sports - rămân angajate în planurile de a aduce Moto GP în Ungaria. Procesul de construirea va continua până la prima cursă inaugurală din 2010, iar circuitul are un contract de cinci ani pentru găzduirea curselor Moto GP.

Valoare investiţiei în circitul Balatoring ajunge 271 milioane de dolari. Compania Balatoring Zrt. este controlată în proporţie de 70% de către compania spaniolă WMC şi de către Magyar Turizm Zrt, care deţine 30% din pachetul de acţiuni.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite