MOTOCICLISM: Pilotul de teste Kosuke Akiyoshi va fi la Jerez pe motocicleta lui Pedrosa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul echipei Honda Repsol, Kazuhiko Yamano a explicat raţionamentul de a apela la pilotul de teste Kosuke Akiyoshi pentru testul oficial MotoGP de la Jerez, anunţă motogp.com.

Echipa Honda Repsol, cu Dani Pedrosa rănit, are nevoie de suportul pilotului de teste, având în vedere că testul oficial din acest sfârşit de săptămână reprezintă ultimele pregătiri pentru startul de la Qatar.

"Acest test este foarte important şi vrem să folosim aceste două zile cu un efect maxim, din moment ce ne apropiem de startul sezonului.  Echipa a adunat multe date importante la testele de la Sepang şi Qatar şi intenţionăm să înregistrăm progrese importante la acest test final", a explicat Kazuhiko Yamano.

Pedrosa continuă recuperarea fizică pentru a fi în formă la Qatar pe 12 aprilie, după ce s-a accidentat serios la mâna şi genunchiul stâng în timpul testelor desfăşurate la începutul lunii martie pe Circuitul International Losail, potrivit MotoFlash.

Managerul echipei a mai spus că "Dani nu va pilota pentru că recuperarea sa totală după operaţie este importantă, astfel Kosuke Akiyoshi va pilota motocicleta lui Dani. Deşi într-o lume perfectă Dani ar fi testat aici, avem încredere că Akiyoshi îl poate asista pe Andreea Doviziso în programul nostru de dezvoltare pentru RC212V".

Pilotul japonez în vârsta de 34 de ani a testat în trecut pentru Suzuki având în acelaşi timp şi apariţii ca wildcard în MotoGP pentru aceştia.

Akiyoshi s-a alăturat iarna trecută fabricii Honda, pentru care va concura anul acesta în Campionatul Naţional Japonez. Tot el va reprezenta compania, alături de Shinichi Itoh, şi în celebra cursă de 8 ore de la Suzuka.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite