MOTOCICLISM: Mondialul de Stunt Riding vine la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima ediție a Campionatului Mondial de Stunt trebuia să se desfășoare la Baia Mare, însă conducerea aeroportului a decis să ceară pentru 2 zile de competiţie suma de 20.000 de euro, în condiţiile în care, pentru "liniuţele" organizate anul trecut, aceeaşi conducere a aeroportului băimărean a solicitat doar 1.000 de euro pentru o zi.

Adam Lihor, între stunt şi medicamente

"Suntem foarte trişti de cele întâmplate, dar nu am avut cum să mai organizăm acest campionat în Baia Mare, atât timp cât costurile chiriei nu puteam să le acoperim din vânzarea de bilete. Îl vom muta la Bucureşti, deşi ne-am fi dorit mult să aibă loc la noi în Maramureş, mai ales că este o premieră pentru România şi suntem convinşi că ar fi avut priză la public. Erau anunţaţi peste 40 de concurenţi din întreaga lume”, a declarat pentru citynews.ro organizatorul evenimentului, Istvan Maczo.

Conducerea aeroportului din Baia Mare a explicat că "liniuţele" de anul trecut au fost organizate din prietenie, motiv pentru care nu s-a cerut îndeplinirea unor condiţii de siguranţă. "Anul trecut era să moară oameni acolo. Acum le-am spus că trebuie să aibă asigurată pază, jandarmi şi ambulanţă şi în plus trebuie să facă şi curăţenie, fiindcă în 2008 am strâns o săptămână după ei. Chiria este mai mare fiindcă anul trecut am acceptat să găzduim concursul din prietenie”, a precizat Vasile Dale, directorul aeroportului. Conducerea aeroportului a refuzat să explice şi dacă în suma de 10.000 de euro/zi sunt incluse serviciile de care vorbeşte el, respectiv pază, ambulanţă şi salubrizare.

"Este cel putin ciudat să ceri o astfel de chirie unei asociaţii non-profit cum este a noastră - Asociaţia Sportivă Urban Moto. În plus anul trecut pentru liniuţe am folosit pista mare, în timp ce acum am solicitat doar pista pentru avioanele charter. Nu am înţeles această majorare şi nimeni nu a dorit să ne-o explice”, afirmă la rândul său Istvan Maczo.

Din pacate această competiţie nu va mai avea loc la Baia Mare şi spun lucrul acesta cu tristeţe. Campionatul nu a fost anulat şi nici amânat, doar l-am mutat la Bucureşti”, mai precizează Istvan Maczo.

Astfel, Asociaţia Sportivă Urban Moto anunţă pe site-ul oficial că prima ediţie a Stunt Ride va avea loc la Romexpo, pe 16-17 mai. La competiţie şi-au anunţat prezenţa peste 40 de piloţi din România, Franţa, SUA, Ungaria, Canada, Letonia, Polonia, Anglia etc, printre care şi câştigătorul Campionatului European de Stunt Riding de anul trecut, Chris Pfeiffer.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite