MOTOCICLISM: Ionel Pascotă a abandonat la Hungaroring

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilotul Ionel Pascotă, de la echipa UCM Reşiţa, a fost ghinionist la debutul în ediţia 2009 a Campionatului European de motociclism viteză Alpe Adria, fiind nevoit să abandoneze pe circuitul de la Hungaroring, lângă Budapesta.

Pascotă, care a concurat la lasa 600 cmc Supersport, a întâmpinat numeroase probleme în cele două sesiuni de calificări anterioare cursei, atât la setup-ul motorului, cât şi al suspensiei. Pornit de pe locul 4 pe grila de start, campionul reşiţean a căzut în a treia tură de pistă, fiind nevoit să abandoneze, anunță Agerpres.

"Încă de la sesiunea de antrenamente am întâmpinat câteva probleme de setup, atât ale suspensiei, cât şi ale motorului, probleme care au persistat şi după prima sesiune de calificări. Apoi am găsit o setare mai bună pentru suspensie, fapt care m-a ajutat să-mi îmbunătăţesc recordul personal al circuitului cu 6 sutimi'', a declarat Pascotă.

''Am luat startul bine, am mers două ture pe poziţia a patra, foarte aproape de primii piloţi, pe care am simţit că pot să-i depăşesc. Motocicleta s-a comportat foarte bine, dar în tura a treia, în a doua curbă a circuitului, am înclinat-o un pic prea mult, am atins asfaltul cu capacul alternatorului şi am căzut, nemaiputând să revin pe pistă'', a explicat Pascotă.

Este demn de precizat că la sfârşitul acestui campionat, din cele 11 etape existente în calendar, cele mai slabe trei rezultate se şterg şi, practic, nu am pierdut puncte prin acest abandon.

În perioada 8-10 mai va avea loc următoarea etapă din Campionatul European Alpe-Adria, la Rijeka, în Croaţia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite