MOTOCICLISM Adrian Răduţă a ales să nu ia startul la Brăneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MOTOCICLISM Adrian Răduţă a ales să nu ia startul la Brăneşti
MOTOCICLISM Adrian Răduţă a ales să nu ia startul la Brăneşti

Desfăşurată la Brăneşti – Făget (judeţul Timiş), pe 17 şi 18 octombrie, în organizarea clubului Moto Verde Timişoara, penultima etapă din Campionatul Est European şi etapa cu numărul şase din Campionatul Naţional de Motocros a fost marcată de conflictele izbucnite între echipe şi organizatori.

Precipitaţiile căzute în cursul săptămânii trecute au afectat serios circuitul, iar nerespectarea condiţiilor impuse de regulamentul Campionatului Est European (prize de curent, surse de apă pentru spălarea motocicletelor) a făcut ca sportivii bulgari să se retragă din competiţie. Acest exemplu a fost urmat şi de o parte a piloţilor români, printre care şi Adrian Răduţă.

Ţinând cont şi de experienţa sa în competiţiile internaţionale, pilotul Top Cross a punctat foarte bine nemulţumirile existente în rândul sportivilor: „De foarte multe ori, s-a întâmplat ca  mergând la curse în campionatul naţional să fiu nemulţumit de condiţii şi să mă gândesc că ar fi cazul să nu iau startul. Nu am făcut acest lucru, de dragul sportului. Vine însă un moment în care paharul se umple şi am realizat că dacă vom continua în acest fel, ne ridiculizăm ca sportivi şi ridiculizăm şi motocrosul românesc.

Nu am plecat nici de frica noroiului, nici a adversarilor. Mi-a fost mie ruşine de ruşinea piloţilor bulgari, care întotdeauna ne-au primit în cele mai bune condiţii, iar la Brăneşti s-au chinuit câteva ore să iasă cu maşinile şi remorcile pentru motociclete din noroaie. Într-adevăr, duminică la cursă a fost frumos şi circuitul a fost ajustat în ultima clipă, dar sâmbătă la calificări a fost haos, nici un sportiv nu a intrat pe circuit până la ora patru!

Aceasta, în condiţiile în care organizatorii încercau să rezolve probleme ridicate de bulgari, lipsa de curent în paddock şi apă insuficientă. Motocrosul a progresat foarte mult, atât la nivel internaţional cât şi naţional şi a sosit timpul să vrem ceva mai mult decât o plimbare pe nişte coclauri. Avem nevoie de competiţii bine organizate, cu un program bine respectat. Din păcate, sportivii au cheltuit sume importante de bani pentru a ajunge la un circ.

O cisternă cu apă nu este suficientă pentru a spăla motocicletele după o manşă în noroi, mai ales în condiţiile în care organizatorii au primit fonduri europene pentru acest circuit. Trebuie ca sportivi să fim uniţi, să ştim ceea ce vrem, şi anume performanţă. Mai bine spunem acum nu, decât să ne trezim că progresul e înlocuit de regres.”

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite